maanantai 5. elokuuta 2013

Hyvä ruoka ja hyvä mieli

Mukava viikonloppu Keuruulla. Porukkaa koolla sopivasti yhteen pöytään, ikäjakauma 16-84. Helle helotti elokuusta piittaamatta niin, että pihaterassilla oli välillä ihan välimerellinen tunnelma.
Mirja on mainio kokki, saksalaiset tekevät mainiota riesling -viiniä, mummot, nuoret ja keski-ikäiset sopivat mainiosti samaan seurueeseen. Ruoka maistui kaikille. Elettiin juhannushäät vielä kertaalleen.

Perjantaina aloitettiin kanasalaatilla. Kanapalat olivat suuria ja marinadi oli loistava. Soijaa, öljyä, sitruunanmehua ja valkosipulia. Lisäksi poropiirakkaa.Lauantaina pöytään nostettiin pari kiloa uunissa pitkään hautunutta Pulled Porkia, jonka ohje tuli sähköpostilla Chef Antilta. Lisäksi lihapullia ja salviaporkkanoita sekä suussa sulavaa Jussin savustamaa lohta. Luomuperunat on juuri nostettu omasta maasta.Salaatteina maalaissalaattia (Fredrikan inspiroimana) sekä mozzarella-tomaattisalaattia
Sunnuntaina oli kuha-lohikeiton vuoro. Mirja teki sen tuosta noin vaan ilman mitään valmiita ohjeita. Kylläpä maistui. Jälkiruuaksi mutakakkua vadelmien ja jäätelön kanssa sekä lättyjä, marjoja ja kerma-mascarponevaahtoa, joista olen haaveillut koko kesän.        

Fresita sopii mutakakun kanssa erinomaisesti
                              

                                     Tällainen humalaan hukkunut kukko löytyy takakuistilta.
                                                   Sekä mielettömän suuri verenpisara.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: