keskiviikko 7. elokuuta 2013

Riojalainen perunakeitto ja sämpylät

Olen lueskellut paria vuoden 2011 VIINI -lehteä ja numerosta 6 on kotoisin tämä mausteinen, erilainen perunakeitto. Ohje on Elisa Johanssonin. Sämpyläohje on Fredrikan blogista. Lisäsin taikinaan pellavansiemenrouhetta.


Kuva sopasta on otettu seuraavana päivänä, joten liemi on jo hieman vetäytynyt perunoihin, mutta maku on edelleen vahva.

                                     


Fredrikan sämpylät hieman tuunattuna. Perusohje on mainio ja lopputulos onnistunut. Olen huono sämpylöiden ja leipien leipoja, mutta nyt kerrankin onnistuin.

 

Riojalainen perunakeitto

4-6 annosta

1 kg perunoita
3/4 dl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
200g chorizo -makkaraa (kannattaa ostaa irtomyynnistä, ei valmiiksi pakattua)
1 1/4 dl valkoviiniä
vettä
koristeluun timjamia

Kuori perunat ja halkaise kahdeksaan osaan.
Kuumenna öljy suuressa kasarissa tai padassa. Paista perunoita öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä.
Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Lisää sipulit perunoiden joukkoon pannulle. Jatka paistamista n. 5 minuuttia.
Leikkaa paprikat paloiksi. Lisää ne pannulle ja samoin mausteet. Paista vielä muutama minuutti.
Viipaloi chorizot ja lisää valkoviinin kanssa kasariin.
Lisää kasariin vetä sen verran, että ainekset lähes peittyvät. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Koristele timjamilla (laitoin myös lehtipersiljaa, koska sitä on minulla viljelylaarissa yltäkyllin).

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.




 

 

1 kommentti:

  1. Hei ihanaa, näyttävät tosi hyviltä! Taikina on ihan mahdoton leipoa, mutta sait ne tosi kauniiksi :)

    VastaaPoista

Kommenttisi: