torstai 10. heinäkuuta 2014

Kievin kanaa


Mirjan kanssa katseltiin jokin aika sitten vuosikymmenten takaisesta  Zakuska -ruokakirjasta Kievin kanan reseptiä. Voita oli ohjeessa runsain määrin ja koko komeus keitettiin öljyssä.
Ihan sellaisia määriä en tohtinut voita ja öljyä käyttää.


Ostin neljä marinoimatonta rintafilettä ja tein niihin varovasti veitsellä taskun. Veitsen ostin maatalousnäyttelystä Oripäästä viime viikonloppuna. Se on teurastajan veitsi ja hirvittävän terävä.


Murskasin karkeaa merisuolaa, valkosipulia ja persiljaa ja sekoitin ne voihin.


Muotoilin voista tuollaiset pötköt ja laitoin pakastimeen jähmettymään hetkeksi.


Voi syvälle taskuun ja tasku kiinni, ettei voi pääse sulaessaan valumaan ulos.



Pyörittelin fileet vehnäjauhossa, kananmunassa ja korppujauhossa, jossa oli vähän suolaa ja mustapippuria. Päälle hieman oliiviöljyä ja uuniin n. puoleksi tunniksi.


Tomaattien ja paprikoiden päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa reilussa 200 asteessa, kunnes alkavat mustua. Nämä kannattaa tehdä ensin.


Siivutin vielä jääkaapissa olleen kesäkurpitsan ja paistoin sitä pannulla öljyssä, kunnes se karamellisoitui tumman ruskeaksi. Maustoin suolalla ja pippurilla.

Huomenna on viimeinen työpäivä ja sitten LOMA! Vihdoinkin. Viime päivät ovat olleet työntäyteisä eikä ollenkaan sellaisia, että olisin ehtinyt siivota työpöytää ja sen ympäristöä, kuten suunnittelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: