perjantai 9. elokuuta 2013

Pizzaperjantai

Jo aiemmin tällä viikolla himoitsin tuota  Smatsnegon pizzaa ja tänään päätin sen pyöräyttää. Niin siinä kävi, että hyvää tuli, mutta tuhoisin seurauksin. Hajoitin nimittäin Moulinex masterchef 8000 -monitoimikoneeni :( 
Virhe on minun. Laitoin sinne väärän sekoittimen sisälle ja sitten se napsahti, kun lisäsin jauhot. Ei jaksanut pyörittää.Vaivasin taikinan siis käsin. 2 dl vettä ei riittänyt minun jauhoissani, vaan jouduin lisäämään kolmannen. Nostatin uunissa kelmun alla vajaan tunnin ja kaulin levyksi.


Täytteissä jouduin todellakin nyhjäämään tyhjästä. Minulla ei ollut autoa käytössä tänään enkä päässyt aamulla kauppaan. Löysin kuitenkin sisäisen Marttani ja keräsin jääkaapista kaiken kelvollisen. Eli suippopaprika, tomaatti, mozzarellapallo, kaksi siivua pekonia ja saman verran sinappikinkkua, Oltermanni -juustoa ja parmesania.
Tein kastikkeen itse. Kiehautun tomaattimurskaa ja maustoin sen tuhdisti valkosipulilla, tuoreella basilikalla (omasta maasta), suolalla ja pippurilla.
Tein pizzaan lihapuolen ja kasvispuolen. Paistoin pekonit ennen kuin silppusin ne kinkunsiivujen kanssa. Riittivät hyvin. Toiselle puolelle suikaloitu paprika, tomaatti ja mozzarella. Lopuksi raastoin Oltermannia ja parmesania koko pizzalle.


Taikinaa on ihan mielettömän hyvä kaulita. Kannattaa kaulita se aivan ohueksi, jolloin siitä tulee rapeaa. Tosi suuren pizzan taikinasta saa. Riittää kyllä isommallekin porukalle.







5 kommenttia:

 1. Voi ei, tosi harmi tuon koneen kanssa! :-( Mutta pizza taisi onnistuia kuitenkin hyvin, ainakin kuvan ja täytteiden perusteella näyttää ja kuulostaa super hyvältä :-)

  VastaaPoista
 2. Moi Mimosa! Pizza oli hyvää eikä teinikään valittanut. Huomasin taas kuinka vähistäkin tarpeistakin saa hyvää.
  Koneen saa ehkä taas kuntoon, mikäli kyse on sulakkeesta (?). Mies katsoo, kun ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meillä on muutamat parhaimmat pastakastikkeet valmistuneet juurikin tuolla tavalla, että etsitään vaan kaapeista kaikkia jämiä ja kasataan ne yhteen :-) Toivottavasti saatte koneen kuntoon, kätevää kun voi aina pyytää miestä auttamaan ja korjaamaan! ;-) Mukavaa lauantaipäivää sinulle!

   Poista
 3. Hienoa, että pizza onnistui, vaikka kone joutuikin uhrilahjaksi. Aina jännittää kuulla, miten omat ohjeet toimivat muiden kyökeissä :)

  VastaaPoista
 4. Toivon totisesti, että saan koneen pian käyttöön. Tänään täytyy tyytyä koneettomiin lauantaileipomuksiin. Takapihan metsikössä näkyy olevan vielä mustikoita, joten teen teinille kesäloman lopettajaisiksi hänen herkkuaan Amerikan muorin mustikkapiirakkaa.Veikkaan, että heräilee siinä klo 15 aikaan, joten hyvin ehtii.
  Koneesta voisin tietysti vihjailla miehelle, että kaikilla taitaa olla nykyään jo Kitchen Aid.

  VastaaPoista

Kommenttisi: