lauantai 2. elokuuta 2014

Valkoinen Puu ja kakku no 10 sekä Chef Antin menu

Talon herukka-kinuskikakku
Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoen keskustassa on kahvila Valkoinen Puu, joka oli mukana Suomen paras leipomo -kisassa. Olimme siellä päin liikkeellä  ja halusin ehdottomasti päästä Valkoiseen puuhun kakkukahville.
Kahvilan omistavat amerikkalaissyntyinen Mark Heidt ja hänen vaimonsa Kirsi. Tiskissä onkin Amerikan muorien reseptien mukaan leivottuja toinen toistaan herkullisimpia kakkuja. Oli se taas vaikea valita.


Pitkän pohdiskelun jälkeen päädyin talon herukka-kinuskikakkuun. Se oli hyvää. Ei liian makeaa ja kermavaahtoa sopivasti. Mies ja anoppi valitsivat suolaista piirakkaa, joita niitäkin oli monta vaihtoehtoa.  Miehen mielestä kahvila on ehkä hieman yliarvostettu ja pohjalaisen anopin mielestä "olis saanu olla tavallista pullaa". Minusta se oli ihan hyvä päätös hautausmaakierrokselle.


Kahvila on valoisa ja istua voi joko ulkona tai sisällä. Kahvilan yhteydessä on pieni sisustusmyymälä.
 


Chef Antti oli meillä taannoin muutaman päivän Turku -lomalla ja pääsimme taas nauttimaan ammattilaisen tekemistä ruuista.
Ihan ehdoton top oli kampasimpukoista ja lohesta tehty cheviche.


Kokonaista kanaa emme löytäneet kaupasta tuoreena ja piti tyytyä koipinuijiin ja ribseihin. Alun perin oli tarkoitus laittaa siiderikanaa eli kanan sisään olisi laitettu siideri- tai oluttölkki ja grillattu sitten.
Perunat olivat Antin mielestä "vähän liikaa Jamie Oliveria", mutta silti hyviä.


Ihanaa oli myös grillattu salaatti, jossa oli vuohenjuustoa ja paahdettuja mantelilastuja.


Kanan seurana oli itsetehtyä guacamolea ja todella tulista soosia.Kiitos Antille! Täällä odotellaan jo seuraavaa kertaa.

Oli meillä kakkuakin. Tein gluteenittoman mustikka-mascarponekakun jälkiruuaksi ja sen kunniaksi, että meillä oli niin monella nimipäivä naistenviikolla.


Pohjaan käytin Citymarketista löytämiäni vaniljakeksejä.


Kolme viikkoa lomasta kulunut. Kaksi vielä jäljellä. Helle jatkuu.

Nyt poimimaan mustikoita tuosta tontin reunasta. Kauemmas ei tarvitse lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: