lauantai 16. elokuuta 2014

Toscanalainen papukeitto -kaikkien pikaruokien äiti


Tämä keitto valmistuu noin kymmenessä minuutissa ja on hyvää ja käy hyvin myös alkukeitoksi. Ohje on Australian Masterchef -tuomarin, se ihanan Matt Prestonin oma. En tiedä onko tällä mitään tekoa Toscanan kanssa, mutta onhan se kiva nimi. Päälle olisi pitänyt vielä raastaa hieman appelsiininkuorta, mutta ei sattunut olemaan.


Kaikki alkaa tästä: purkillinen Heizin papuja tomaattikastikkeessa. Pavut lämmitetään kattilassa, soseutetaan sauvasekoittinella, lisätään 2dl kuohukermaa ja 1.5 dl rasvaista maitoa (siis punaista) ja soseutetaan vielä kunnes keitto on tasainen. Kuumennetaan ja lisätään päälle oliiviöljyä, raastettua appelsiininkuorta ja korianterinsiemeniä sekä maun mukaan suolaa.
Koska korianterinsiemenet ovat aromiltaan appelsiinisia, tein niin, että jauhoin niitä morttelissa noin puolen teelusikallisen verran ja kaadoin keiton sekaan ennen kuin soseutin. Minusta niistä tuleva aromi oli ihan riittävä.

Huomenna teen wingsejä samaisen miehen ohjeella.

Eilen kävi taas niin, että oli  noustava sohvalta, kun paikallisuutisista kuulin, että Kultarannan puutarhan vierailuajat alkavat olla tältä kesältä kohta ohi. Lähdin oitis. Tässä muutama kuva:
Syysleimut tuoksuivat jo niin syksyltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: