lauantai 30. elokuuta 2014

Tex-mex -piirakkaa ja salaattia


Tämä ohje on  TÄÄLTÄ eli Koivurannan Nannelta. Tein tätä perjantai-illan ruuaksi. Poika kritisoi ja muistutti, että jos listan mukaan mentäisiin, niin olisi pitänyt olla kanakastiketta ja perunoita. Ei saisi tulla yllätyksiä. Söi kuitenkin. Vähän. Alkuperäinen ohje on vehnäjauhoista, mutta tein pohjan kaura- ja gluteenittomista jauhoista. Lopussa lisäsin vain hieman vehnäjauhoja, joten täysin gluteeniton tämä ei ole. Hyvin tuntuvat kaurajauhot toimivan leipomisessa ja taidan siirtyä kokonaan niihin, koska vehnästä on alkanut tulla vatsavaivoja.
Salaattiin käytin kaikki viime viikon juhlista jääneet viinirypäleet. Mitään kastiketta ei tarvinnut lisätä, koska ne mehustivat salaatin, tomaatit ja vuohenjuuston.Viikolla keitin Nousiaisten markkinoilta ostamani valtavan keltaisen kesäkurpitsan hilloksi. Tyrnimehun sijasta käytin Biottan porkkanamehua ja hyvin toimii sekin, mutta hillosta tulee makeampaa. Tyrni tuo vähän kirpeyttä.


Ruisleivän päälle kun laittaa voita, hilloa, kalkkunaleikettä ja pari juustosiivua niin kyllä maistuu hyvältä viikonlopun aamukahvin kanssa Hesaria lukiessa.
Oranssin kesäkurpitsahillon ohje löytyy tuosta :  http://kimberlyskitchenandgarden.blogspot.com/2013/09/oranssi-kesakurpitsahillo.html

Kannattaa kokeilla, sillä hillo maistuu hyvin erilaisten broileriruokien kanssa sekä jouluna savukalkkunan päällä.

Australian Masterchef alkoi ja iltani ovat pelastetut pitkälle syksyyn. Matt Preston teki mestarikurssilla kurpitsakeittoa. Kokeilen tehdä sitä tänään. Varmaan tulee taas sanomista.


Mirjan tuoma krysanteemi alkaa olla täydessä kukassa ja sopii hienosti harmaan sävyihin.


Viime kesänä tekemäni sammalkana on hyvissä voimissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: