lauantai 9. elokuuta 2014

Kesäkurpitsaspagetti ja sille soosi


Ensimmäinen itsekasvatettu keltainen kesäkurpitsa on syöty. Tein siitä Spiromatilla ohutta pastaa ja soosin tein Lidl:n terttukirsikkatomaateista. Broilerinrinta on marinoitu ja kieritelty seesaminsiemenissä.


Kas näin sitä syntyy helpolla ja hauskalla tavalla. Spiromatin löysin tänä kesänä Hong Kong -tavaratalosta.


Pastakastike kesäkurpitsalle

terttukirsikkatomaatteja (määrää on vaikea sanoa, riippuu paljonko haluat saada valmista kastiketta. Käytin tähän kahden hengen kastikemäärään yhden ison rasiallisen)
suolaa
mustapippuria
sokeria
oliiviöljyä


Laita tomaatit leivinpaperin päälle ja muut aineet päälle. Paahda uunissa 200 asteessa, kunnes tomaatit saavat väriä,  rikkoutuvat ja valuttavat nesteet ulos. Leivinpaperin reunat on hyvä kääntää, ettei herkullinen neste karkaa.


        Jäähdytä vähän ja laita rankoineen tehosekoittimeen. Vihreistä varsista irtoaa vielä makua.


Aja tomaatit ja liemi soseeksi. Maista. Lisää suolaa tai muuta ainesta, jos on tarvis.

                           

Paseeraa kovat vihreät osat ja siemenet pois.   


Kastike on valmis. Ajattelin ensin laittaa sen pannulle ja lisätä kermaa, mutta tämä on mielettömän hyvää juuri näin yksinkertaisena. Ehkä valkosipulia voisi vielä lisätä siinä uunivaiheessa.

Broilerinrinnat marinoin öljyssä, jossa oli suolaa, soijaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta ja kurkumaa. Kierittelin vielä seesaminsiemenissä. Paistoin pinnat pannulla ja laitoin uuniin 12 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: