maanantai 30. heinäkuuta 2012

Amerikkalainen mustikkapiirakka

Tein lauantaina loman lopettamistunnelmissa amerikkalaisen mustikkapiirakan eli sellaisen jossa on kansi. Kun tein tätä ensimmäisen kerran vuosia sitten, niin sen jälkeen en ole muunlaisia mustikkapiirakoita tehnytkään. Tämä on paras! Ohje on Kotilieden Kesän herkut -kirjasesta vuodelta 1993. Helppo ja nopea tehdä eikä tarvitse mitään konevoimaa. Ihana täyte oikein valuu piirakan sisältä...

 
AMERIKAN MUORIN MUSTIKKAPIIRAKKA
 200g voita (siis ehdottomasti voita)
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
n. 4,5 dl vehnäjauhoja


täyte: 5 dl mustikoita
          1 dl sokeria
          0,5 dl vettä
          1 rkl perunajauhoja





Sekoita pohjataikina-ainekset käsin koossa pysyväksi taikinaksi.  Painele 2/3 taikinasta piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.

Mittaa täyteainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Jäähdytä haaleaksi.
                                                      
 Kaaviloi loput 1/3 taikinasta pyöreäksi kanneksi ja asettele täytteen päälle.
 Painele reunat sormin tai haarukalla reunaa vasten.                                      


 Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min.
                                                      


5 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla :) Tää on niinku savolaisen kukko leivottuna vehnään eli ehtaa amerikkaa :) :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä... ja hyvä, kun muistutit : ) pitääkin tehdä mustikkakukko vielä ennen kuin kaikki marjat lähimetsästä on poimittu.

    VastaaPoista
  3. pitääkö voi sulattaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse, huoneenlämpöinen voi käy hyvin. Huomaat, kun sekoitat taikinan käsin.

      Poista
    2. Ei tarvitse, huoneenlämpöinen voi käy hyvin. Huomaat, kun sekoitat taikinan käsin.

      Poista

Kommenttisi: