tiistai 19. elokuuta 2014

Maailman paras suklaakakku kaurajauhoista


Alkuperäinen ohje on Sikke Sumarin Maailman paras suklaakakku. Käytin kuitenkin vehnäjauhojen tilalla Provena -kaurajauhoja. Koristelin tomusokerilla, mantelilastuilla ja löysin leivontatarvikelaatikostani vielä pieniä valkosuklaasydämiäkin. Vieruskaverina jäätelöä. Tämä valmistuu nopeasti ja sopii sunnuntain jälkiruuaksi. Säilyy hyvin jääkaapissa ja maku vain paranee.

Maailman paras suklaakakku kaurajauhoista

3dl kaurajauhoja
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 dl kaakaojauhoa (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
2 dl sulatettua voita
200g rouhittua taloussuklaata
1 dl vahvaa kahvia
4 kananmunaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja kahvi ja sekoita hyvin. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi.

Ota arkki leivinpaperia ja rutista se palloksi. Avaa ja levitä irtopohjavuokaan. Ei siis tarvita voitelua, ei tule tiskiä ja kakku irtoaa helposti.

Kaada taikina vuokaan, levitä tasaiseksi ja paista 180 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, kumoa lautaselle ja irroita leivinpaperi. Koristele miten haluat.

2 kommenttia:

  1. Tänään paistoin minäkin tämän maailman parhaan suklaakakun. (Vielä en ole maistanut, joten arvostelut on antamatta...)
    Olitko tarkoituksella jättänyt ohjeesta kokonaan suklaan pois?
    Ostin nimittäin eilen suklaan ja tänään ihmettelin, että sitä ei ohjeen mukaan kakkuun tulekaan. Kurkkasin sitten alkuperäisen ja siellä oli 3 dl, joten lisäsin omaan versiooni sen. :)
    Kiitos blogista! Tätä on ilo seurata.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, kun huomasit. Suklaan määrä on Sikken ohjeessa 200g.

    VastaaPoista

Kommenttisi: