maanantai 4. elokuuta 2014

Banaani-chilisuklaatiikerikakku


Itsehän minä en tätä syö, koska eilen päätin olla vähän aikaa kakuttelematta, mutta mustaksi menevät banaanit oli pakko hyödyntää jotenkin.  Minulla oli myös chilisuklaata, joten sekin jouti joukkoon. Alun perin tämän kakun ohje on Pirkan eikä siinä ole chiliä.Vähän muutin ohjetta muutenkin.
Hyvin sujuu leipominen, vaikka keittiössä on lämpöä 29.8 astetta ja ulkona varjossa 31.5 astetta. Tein vielä makaronilaatikonkin samoilla lämmöillä. Loppupäivän voin vain oleskella.

Banaani-chilisuklaatiikerikakku

200g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

vaaleaan banaanitaikinaan:
n. 2.5 dl soseutettua banaania
½ sitruunan mehu

suklaataikinaan:
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kahvia (tämän verran jäi pannunpohjalle aamulla)
3 rkl rouhittua chilisuklaata

Voitele vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Ota taikinasta n. 1/3 suklaataikinaa varten ja lisää siihen kahvi ja kaakaojauhe. Lisää isompaan taikinaan sitruunamehu ja banaanisurvos. Lado taikinat vuokaan kerroksittain. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.


Raidasta tuli aika muhkea. Mehevältä näyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: