lauantai 21. syyskuuta 2013

Oranssi kesäkurpitsahillo

Tämä on Tuulikki Kuittisen ohje ja löytyy myös Ruoka ja viini -lehdestä 6/2013. Hillo on vuoden säilöntäkilpailun voittaja. Tämä on helppo ja nopeatekoinen säilyke ja sopii erinomaisesti broileri- ja grilliruokien kylkeen. Jouluna maistuu varmasti myös savukalkkunan seurana.




 Tuo jättikokoinen keltainen kesäkurpitsa on kotoisin Tartton kauppahallista ja maksoi muistaakseni jotain euron verran.


Mies kantoi yli kaksikiloisen kurpitsan hallista autoon

 Oranssi kesäkurpitsahillo (Tuulikki Kuittinen, Joensuu)

½ kg keltaisia kesäkurpitsoja
½ kg omenia
1 dl vettä
1½ dl tyrnimehua
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
330g hillo- tai marmeladisokeria

Pese kesäkurpitsat ja pilko ne kattilaan. Lohko omenat ja poista kodat. Lisää omenat ja vesi kurpitsan joukkoon. Keitä kannen alla noin 15 min, kunnes ainekset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tyrnimehu, inkivääri ja sokeri. Keitä vielä 5 min.
Kaada seos kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna tekeytyä pari päivää.

Hillosta saa varmasti tasaisempaa, jos kuorii kesäkurpitsat ja omenat. Minä laitoin kaikki kuorineen.

Huom. jos et ole ennen säilönyt kuumennettuihin lasipurkkeihin, niin minä tein sen näin. Laita pestyt, kuivat lasipurkit ja niiden kannet uuniin ja kuumenna uuni 100 asteeseen. Anna olla 10-20 min ja ota patakintaat kädessä ne pois. Tässä vaiheessa hillon on oltava valmis, jotta kuuma hillo saadaan kuumiin purkkeihin. Laita kannet päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Purkkien kuumentaminen on tärkeää, koska siten saadaan kaikki pilaantumista aiheuttavat pöpöt pois. Homma on ikäänkuin steriiliä.


Sain ohjeesta kolme purkillista ihanan väristä hilloa

Nämäseuraavat kuvat ovat Turun kasvitieteellisestä puutarhasta:

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: