maanantai 10. joulukuuta 2012

Jääpaisti hirvestä ja peurasta

Nyt meni niin herkutteluksi viime viikonloppu! Kiitos vaan vielä Keuruulle kaikesta virkistyksestä!
Koska Mirjalla oli hirvenpaisti ja minulla peuran, niin päädyimme jääpaistiin. Se oli helppoa ja tulos oli loistava. Mirja on tätä tehnyt ennenkin.


Molemmat paistit jäisinä Ikean ritiläpellille rinnakkain ja mittari kylkeen (kun on hieman pehmennyt) ja siihen tavoitteeksi 58 astetta.

Yöksi uuniin 75  asteeseen (12 tuntia).




Aamulla molemmat paistit liemeen hautumaan ja astia ulos muutamaksi tunniksi. Keskikokoisille paisteille riittänee 4-5 tuntia. Isommat tarvitsevat enemnmän aikaa.
Liemi: 2 litraa vettä, 2dl soijakastiketta, 2 dl punaviiniä, 2dl sokeria, 400g karkeaa merisuolaa, 1 rkl rosmariinia, 10 mustapippuria.
Kiehauta kaikki ainekset, jotta suola ja sokeri liukenevat. Jäähdytä.




Leikataan ohuiksi siivuiksi.









Juuri sopivan rosé.








Jääpaistin kylkeen sopivat puikulaperunat ja karamellisoidut juurekset.

Jälkiruuaksi pisteltiin menemään  puolukka-valkosuklaakakkua:

3 kommenttia:

  1. Minullakin on suunnitteilla jääpaisti porosta aatoksi. Huomenna siis pasitopuuhiin ja aattoaamuna paistit liemiin. :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Ette tule pettymään, paistista tulee taivaallista :)
    Mukavia ja ruokaisia pyhiä!

    VastaaPoista
  3. Hyvännäköistä tuo jääpaisti. Yritin joskus tehdä samaa naudasta, mutta en tiedä mikä meni pieleen. Jimi sai koko paistin, jotenkin se jäi ihan vähän liian punaiseksi...

    VastaaPoista

Kommenttisi: