perjantai 3. lokakuuta 2014

Sydämellinen mustikkapiirakka


Sain ystävältäni Riikalta kaurajauhoja, jotka on hiljattain jauhettu lähimyllyssä. Siis lähiruokaa.  Taikina on sama kuin Amerikkalaisessa mustikkapiirakassa, joka on tämän blogini haetuin ohje. Korvasin noin puolet jauhoista kaurajauhoilla ja vaihteeksi en tehnytkään kaulittua kantta, vaan tein taikinasta erikokoisia sydämiä.



Taikinaa tuli juuri ja juuri sen verran, että se riitti. Ei olisi pitänyt napostella raakaa taikinaa, niin olisi riittänyt paremmin. Poikkeuksellisesti voitelin kannen kananmunalla ja ripotin päälle ruokokidesokeria.


          Muotit ostin aiemmin syksyllä Kauhajoen ruokamarkkinoilta.


Lähellä jauhettua kaurajauhoa. Ei jauhonparanteita eikä muita lisäaineita.

Mukava viikonloppu tulossa. Kirja- ruoka- ja viinimessut sekä Food and Fun -tapahtuma Turussa.


1 kommentti:

  1. Onpas ihana piiras! Tästä tulikin mieleen, että olen tehnyt luumupiirasta samoin, joskus kauan sitten.

    VastaaPoista

Kommenttisi: