sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Lihamureke ja sille soosi


Talviaika on alkanut. Kellot on käännetty kohti kesää ja pihalla on saatu melkein kaikki syksytyöt tehtyä. Lihamureke tuntui sopivalta ruualta ja sen kylkeen tein pitkästä aikaa suppilovahverorisottoa. Paistoin pannulla vielä kolme kuhafilettä ja jälkiruuaksi tein mansikkamehusta kiisseliä ja siihen päälle tietysti mitäs muuta kuin kermavaahtoa  ja paljon.


Lisäsin paistijauhelihan joukkoon uutta mausteista valkosipulipekonia, kolme valkosipulinkynttä, puolikkaan punasipulin, noin yhden desin verran kauraryynejä, suolaa, yhden munan ja hieman maitoa. Sekoitin yleiskoneessa tasaiseksi massaksi.


Mureketta paistetaan noin tunti ja puolessa välissä valellaan mureke grillauskastikkeella. Tämä idea on Matt Prestonilta. Oman grillauskastikkeen ehtii keitellä hyvin murekkeen paistuessa. Glaseerauksen jälkeen mureketta paistetaan toiset puoli tuntia.

Grillauskastike

kattilaan:
ketsuppia muutama ruokalusikallinen, 2tl sipulijauhetta, 1 tl valkosipulijauhetta, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl jauhettua maustepippuria, siirappia maun mukaan, hunajaa maun mukaan, suolaa, mustapippuria ja sinappia. Keitä ja maista. Matt Prestonin ohjeessa oli vielä vaahterasiirappia, siiderietikkaa, Bourbonia ja tilkka kahvia. Osa kastikkeesta kaadetaan valmiin murekkeen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: