lauantai 5. huhtikuuta 2014

Uusia juttuja ja vanhoja tuttuja

Tänään palasin perinteiseen herkkuun eli mustikkapiirakkaan. Tämä amerikkalaisen mustikkapiirakan eli Amerikanmuorin mustikkapiirakan ohje on ensimmäinen blogiini laittama ohje ja se on eniten katsotuin.



Ostin jo ennen joulua Keuruulla käydessä kivan vuokan, jossa voi tehdä kuusi pientä torttua.


Mustikat piti ostaa kaupasta. Kaikki omat varastot on syöty. Vain raparperia löytyy ja sitäkin enää vain yksi pussillinen. Viime sunnuntaina keitin raparperikiisseliä ja sekös tuoksui kesälle.


Tein taikinaa liian vähän ja viimeiseen ei riittänyt kokonaista kantta. Murustin taikinanjämät päälle.






Pitkästä aikaa tein myös leipää, koska Kaakao kermavaahdolla -blogin Minkalla on hyvä ohje. Leivän tekeminen ei ole helppoa ja haluaisin osata tehdä kunnon leipiä, sellaisia kuin Britannian paras leipomo -ohjelmassa nähdään. Kiitos Minkalle -nämä onnistuivat! Leseet jouduin tosin korvaamaan lisäämällä kaurahiutaleiden määrää ja agavesiirapin korvasin leipäsiirapilla. Ei huono.


Perjantaina ei ollut pitsapäivä, koska mies oli mökillä puita kaatamassa (vaihteeksi). Koska kaupassa oli valtava röykkiö pussitettua lehtikaalia, niin päätin tehdä itselleni lehtikaalisipsejä, joita sitten napostelisin, kun katson Voicea. Tein ja petyin. Eivät ole minun makuuni. Suolaakin laitoin liikaa. Roskiin menivät, vaikka rapsakoita olivatkin.



Voicesta on ihan pakko mainita, että kun keskiviikkona kävimme muutaman työkaverin kanssa lounaalla Logomossa, niin ikään kuin jälkiruuaksi näimme Michael Monroen ja muutakin Voicen porukkaa. Syömässä hekin. Logomon lounassalaattipöytä on muuten loistava ja hinta vain 5.30€.

Perjantaina oli pakko saada lohturuokaa henkisesti rankan työviikon jälkeen (kun ei ne lehtikaalisipsitkään onnistuneet) Paistoin itselleni lättyjä mantelimaidosta ja virolaisista vehnäjauhoista. Tietysti voissa. Ne olivat hyviä. Mantelimaito karamellisoituu hieman paistaessa ja se tuo mukavaa makua. Valmiista lätyistä en ole näköjään ottanut kuvaa.


Teinillä on ollut yövieras torstaista alkaen ja vähän alkaa jo käydä heidän meininkinsä minun hermoilleni. Onneksi lähtivät nyt ulos. Talo tuoksuu kuin Stockmannin parfymeria, vaikka on kyse pojista. Saunovat joka päivä.
Koira tuli yökylään ja pääsimme lenkille raitista ilmaa haistelemaan. Nyt kun hiljaisuus on laskeutunut, voin hakea kellarista jonkun juotavan ja katsoa boxista Midsomerin.
Ensi viikonloppuna Helsinkiin. Mirja on ostanut liput Peer Gynt -balettiin.

5 kommenttia:

  1. Oli pakko tulla heti katsomaan sun leipiä! Tosi kiva, kun innostuit kokeilemaan ohjetta :) Leivoin taas eilen muutaman leivän lisää, se uunituoreen leivän tuoksu on niin ihana! Ja muutenkin on aina kiva leikata pala itse leivottua leipää, päälle vaan nokare voita, nam! :)

    VastaaPoista
  2. Miehet kuulemma tulee mukaan balettiin. Eturiviin.

    VastaaPoista
  3. Voi, mustikkapiirakkaa <3 tuo mantelimaito on kyllä hyvää, käytän sitä itse nyt maidon korvikkeena. Onneksi sulla on pian loma edessä, pääset ansaitulle tauolle.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista. Jatkan leivän leipomisen harjoittelua. Pähkinä-hedelmäleipä kuulostaisi niin hyvältä. Siihen päälle vuohenjuustoa...
    Ja mitä siihen balettiin tulee, niin veikkaan, että miehet EIVÄT tule.

    VastaaPoista
  5. Stunning! And I love your moomin timer!

    VastaaPoista

Kommenttisi: