lauantai 30. elokuuta 2014

Maissikeitto


Tänään oli tarkoitus tehdä kurpitsakeittoa, mutta Prismassa ei ollut kurpitsoita. Maissintähkiä sen sijaan oli ja tein sitten keiton niistä. Päällä on ruskealla sokerilla karamellisoitua pekonia ja kurpitsansiemeniä.


Kaksi kullankeltaista maissia maksoi alle kaksi euroa.


Yritin pilkkoa tähkiä paahtamista varten, mutta vähän huonoahan se on, koska keskiosa on niin kova.
Lisäsin joukkoon sipulin, kolme valkosipulinkynttä, suolaa, mustapippuria, chilihiutaleita, muskottipähkinää ja oliiviöljyä. Paahdoin 180 asteessa n. puoli tuntia ja sitten vielä hetken aikaa grillivastuksen alla.


Paahtamisen jälkeen tähkiä kannattaa jäähdytellä hieman ja rapsutella sitten siemenet irti. Laitoin kattilaan maissinsiemenet ja muut, lisäsin hieman kanalientä, lämmitin ja soseutin sauvasekoittimella. Lopuksi lisäsin kermaa ja soseutin vielä. Tämän jälkeen paseerasin.

Päälle paistoin pekonia, johon lisäsin kurpitsansiemeniä ja ruskeaa sokeria.

1 kommentti:

  1. Tämä menee kokeiluun, kiitos reseptistä. Kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista

Kommenttisi: