perjantai 13. kesäkuuta 2014

Mantelinen raparperi-mansikka -piirakka

Omat raparperit eivät kasva, mutta onneksi niitä saa muilta. Teki mieleni tehdä oikein pellillinen sellaista, jossa on mantelia ja muruja päällä, mutta enpä löytänyt. Kehittelin tällaisen mantelimassaa ja mantelijauhetta sisältävän piirakan, josta tulikin oikein mehevä. Päälle vielä vanilijakastiketta.


 



Mantelinen raparperi-mansikka -piirakka

Taikina:
250g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
150g mantelimassaa
4 kananmunaa
1 dl maitoa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte:
n.500g raparperia pilkottuna
250g mansikoita
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Murut:
100g kylmää voita
1 dl sokeria
1-1,5 dl vehnäjauhoja
160g mantelijauhetta

Tee ensin täyte. Sekoita pilkotut raparperit ja mansikat sokerin ja vanilijasokerin kanssa. Jätä mehustumaan.

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Pilko huoneenlämpöinen mantelimassa käsin ja lisää se vaahtoon. Vatkaa hyvin. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa aina kunnolla. Lisää maito. Jos taikina juoksettuu, niin älä huoli, sillä kun lisäät jauhot ja niihin sekoitetun leivinjauheen, niin taikina asettuu taas.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Tein piirakan Lidl:n jatkettavalle uunipellille, jonka koko on 33x48cm. Levitä päälle raparperi-mansikka -seos.

Pilko kylmä voi kuutioiksi ja lisää siihen muut aineet. Puristele käsin, kunnes seos on murumaista. Jauhojen tarkkaa määrää on vaikea sanoa, mutta lisää vähitellen.

Paista 200 asteessa, kunnes pinta näyttää hyvältä.

1 kommentti:

  1. En olekaan ikinä kokeillut tuota mantelimassaa leivonnaisissa. Tämä vaikutti kuitenkin niin herkulliselta että pitää ehkä testata! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi: