sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivä, Mother's Day

Lapset ja miniä toivat auringonpaisteen tullessaan. Koko aamupäivä oli harmaa ja sadetta enteilevä. Sitten yhtäkkiä: aurinko!

My children and Jenna (my daughter in law) brought the sunshine when they arrived. We celebrated Mothers Day with food, cakes and sparkling starwberry wine Fresita.


Koska unelmatorttu on poikiemme lapsuudenherkku, niin tein sitä sekä kuvassa olevia pieniä mansikkakakkuja. Molemmat ovat gluteenittomia ja ohjeet ovat postauksen lopussa.


Ylinnä on sirtuuna-valkosuklaaseen dipattuja mansikoita.

Mies hoiti ruuanlaiton ja teki ensimmäistä kertaa elämässään parsarisottoa, jota olin toivonut. Kuhafileet oli eilen kalastettu Nousiaisista. Alkupalaksi pieni salaatti, jossa oli sinihomejuustoa ja mansikkaa.




Risoton päälle vielä Mirjalta lahjaksi saamaani tryffeliä.


Kiitollinen olen pojistani. He ovat parasta mitä olen saanut aikaan. Kaikki vuodet eivät ole olleet helppoja, mutta nyt olen onnellinen.




"But mother knows how to rescue everything"
                                        

Mother

Gluteenittomat mansikkakakkuset (10 kpl)

4 munaa
125g sokeria
25g voita
125g gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
täyte:mansikoita
         2 dl kuohukermaa
         250g mascarponea
         hieman sokeria ja vanilijaskeria

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin metallikulhossa. Siirrä kulho vesihauteen päälle ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes seos sakenee, vaalenee ja alkaa siis kypsyä.
Siirrä taikina sitten yleiskoneeseen ja jatka vatkaamista vielä 5 minuuttia.
Sulat sillä aikaa 25 g voita kattilassa. Anna voin hieman ruskistua, jolloin siihen tulee kinuskinen tuoksu. Jäähdytä.
Lisää voisula takinaan ja sekoita.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahtoon.
Paista 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Munat, sokeri ja voi
Ota juomalasilla tai piparkakkumuotilla sopivan kokoisia paloja

Kokoa kakkusiksi. Laita väliin lemon curdia, siivutettuja mansikoita ja mascarpone-kermavaahtoa.


Gluteeniton unelmatorttu

4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl maissitärkkelystä
½ dl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Paista 200 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.

täyte: 115g pehmeää voita
          250g tomusokeria
          2 rkl kuohukermaa
          2 tl vanilijasokeria

Sekoita kaikki yleiskoneessa, kunnes voivaahto on valkoista.


Omalla pihalla kukkivat valkovuokot ja kevätesikot.





Ihana päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: