lauantai 3. toukokuuta 2014

Kimberlys cupcakes

Tämä oli harjoitus. En ole juurikaan kuppikakkuja tehnyt pursotuksista puhumattakaan. Pohjataikinan ohjeen otin Channel 4 -sivustolta. Se toimi loistavasti. Kakuista tulee juuri sopivan korkuisia. Kuorrutuksen tein sekoittamalla mascarponea ja sulatettua sitruunavalkosuklaata. Tyllan käyttö ei ollut ihan helppoa ja osaan laitoin kuorrutuksen veitsen avulla.





Taikinaan tarvitaan itsekohoavia jauhoja. Niitä voi tilata suomalaisesta verkkokaupasta Italian herkut.



Kuppikakut (12 kpl)

125g pehmeää voita
125g sokeria
2 munaa
125g itsekohoavia jauhoja
2 rkl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri hyvin. Lisää munat, jauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 12 paperivuokaan ja paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Aika riippuu uunin tehokkuudesta.

Sulata valkosuklaa ja sekoita mascarponeen sähkövatkainta käyttäen. Käytin suklaata koko 100g levyn. Mascarponen määrää en tullut mitanneeksi, koska käytin kaikki purkinpohjat, ehkä 3 dl.





Päälle ripottelin Tallinnasta ostamiani inkiväärisokeri -rakeita ja pikkuruisia karamellihelmiä.



1 kommentti:

  1. Näyttävät upeilta. Tavallisia jauhoja voi käyttää ja lisätä tuohon annokseen 1 tl leivinjauhetta. Inkivääri on niin hyvää!

    VastaaPoista

Kommenttisi: