keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Jotain hyvää porkkanoista... salviaporkkanat ja porkkanariisi

Aivan mielettömän ihanien salviaporkkanoiden ohje löytyy Glorian Ruoka ja viini -lehdestä 5/2013.
Tein niitä porolihapullien kaveriksi ja totta vie ne olivat niin hyviä, että niitä söisi vaikka joka päivä. Sopivat erinomaisesti myös kalan lisäkkeeksi.


Salviaporkkanat

8 porkkanaa
 
kastike:
50g voita
½ sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ dl (sitruuna)salviaa

Pese ja rapsuta porkkanat puhtaiksi. Halkaise pituussuunnassa. Esikeitä vähässä vedessä n. 5 minuuttia eli kunnes ovat napakan kypsiä.
Sulata voi kattilassa. Lisää sitruunanmehu, öljy, hunaja ja suola. Hauduta hetki ja hienonna silputut salvian lehdet sekaan
Valuta porkkanat. Kypsennä niitä grillissä tai pannulla muutama minuutti ennen tarjoamista. Kaada kuuma salviakastike päälle.


Toinen herkullinen lisäke on porkkanariisi. Tein sitä grillatun lohen seuraksi viime sunnuntaina.
Tämäkin lisäke vamistuu nopeasti ja maistuu niille, jotka eivät välitä perunoista. Lohesta tuli grillattuna mainiota. Tein gluteenittoman teryaki -marinadin sekoittamalla gluteenitonta soijaa (1dl), sakea (1dl), 1 rkl sokeria, hieman raastettua inkivääriä sekä sitruunanmehua. Kiitos Chef Antin, että meiltä löytyi korkkaamaton sakepullo. Mitähän varten se joskus ostettiin?


Porkkanariisi (Glorian Ruoka ja viini 3/2013)

(4 annosta)

3 porkkanaa
40g voita
2 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl porkkanamehua (esim. Biotta)
2 cm pala inkivääriä
½ limetin mehu
n. 2 tl suolaa

Kuori ja hienonna porkkanat murskaksi esim. cutterilla. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota porkkanamurskaa voissa pari minuuttia. Lisää riisit ja porkkanamehu. Hauduta kypsäksi (n. 10min) kunnes kaikki neste on imeytynyt. Raasta inkivääri joukkoon ja purista limetin mehu. Mausta suolalla.

Lopuksi italialialainen, todellinen highlight porkkanoista eli klikkaa
http://www.prouditaliancook.com/2013/07/rainbow-carrot-ribbon-salad.html  Tuollaisia liilanvärisiä porkkanoita en ole kyllä missään nähnyt. Keltaisista ja oransseista voi tehdä omanlaisen version.

Tällaista tänään. Jääkaapissa on kaksi kiloa possunniskaa ja jotakin pitäisi siitä kehittää. Laitan varmaan taas Antille tekstarin. Viimeksi kysyin TÄYDELLISEN MUNAKOKKELIN ohjetta ja sain vastauksen, että se pitää tehdä vesihauteessa. Yhtä monta teelusikallista voita kuin on munia ja yhtä monta ruokalusikallista maitoa. Sekoitellaan nuolijalla laakeassa kipossa vesihauteen päällä kunnes seos kypsyy. Lisätään vielä ruokalusikallinen voita ja kruunataan pienellä määrällä mascarponea, jos sattuu kaapista löytymään. Vielä suolaa ja pippuria. Se oli parempaa kuin hotellien munakokkelit. Sitähän mun teki mieleni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: