tiistai 23. kesäkuuta 2015

Involtini di Melanzane alla Mediterranea - välimerelliset munakoisokääryleet


Munakoiso ei itsessään maistu oikein yhtään miltään, paitsi kirpeältä, mutta yhdistettynä tomaatin kanssa sen maku muuttuu herkulliseksi.
Päätin aloittaa välimerellisen viikon ja päädyin Romettin sivuille. Jostain sieltä tämä ohje löytyi ja tässä se on vapaasti käännettynä. Tätä ruokaa voisi muunnella joko Italian tai Kreikan suuntaan enemmänkin.

Munakoisokääryleet

12 basilikan lehteä (laitoin kyllä enemmän)
12 munakoison siivua
120g mozzarellaa
1 rkl oliiviöljyä
15 oliivia (siemenettömiä)
1tl oreganoa
120ml tomaattikastiketta (käytin paseerattua tomaattia ja pyrettä)
mustapippuria, suolaa

Pese ja viipaloi munakoiso ja siivuta 12 osaan. (Käytin mandoliinia ja sain ohuita siivuja ja enemmän) .
Levitä siivut leivinpaperin päälle ja ripottele suolaa molemmin puolin. Anna itkeä 20-30 minuuttia ja kuivaa ne sitten yksitellen.
Alkuperäisessä ohjeessa siivut grillataan, mutta käytin parilapannua ja paahdoin siivuja 1-2 minuuttia molemmin puolin. Parilasta jää kivat raidat leikkauspinnalle.
Sekoita tomaattisoosi paseeratusta tomaatista ja tomaattipyreestä.Lisää siihen mustapippuri, suola, oregano ja oliiviöljy. Maista.
Kääntele munakoisosiivut tomaattisoosissa yksitellen, laita päälle mozzarellaa, oliiveja ja pilkottuja basilikan lehtiä. Kääri ja laita oljyttyyn uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 20-30 min.



 

 Kääryleiden kaveriksi tein lihapullia, jotka muodostuivat italialaisiksi lihapulliksi, koska kaikki jääkaapista löytynyt vähänkin tomaattiin viittava päätyi niihin.

Italialaiset lihapullat (oma versio)

700g sikanauta -jauhelihaa
2 munaa
1dl ruokakermaa
1dl paseerattua tomaattia
½dl tomaattipyrettä
5-6 basilikanlehteä pilkottuna
3rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita (säilyke)
mustapipppuria, valkosipulijauhetta, suolaa

Sekoita kaikki yhteen, pyöritä palloiksi ja paista uunissa kypsiksi.


Paistettaessa irtosi ihan hirveästi nestettä. En tiedä mistä johtui, oliko liha ensin pakastettu ja myöhemmin jauhettu vai mikä selitys mahtaisi olla. No, nesteen voi käyttää kastikkeeseen.
Neste kattilaan, 2dl ruokakermaa, paseeratun tomaattipurkin huuhteluvesi n.1dl, suolaa, mustapippuria. Kiehauta ja laita lihapullat joukkoon. Sopii uusien perunoiden kanssa oikein hyvin.




Munakoisosta vielä sen verran, että kaksi taimea viihtyy hyvin kasvihuoneessa. Vielä minulle on epäselvää, koska niitä voisi käyttää. Pitääkö odottaa, että ovat ihan mustia vai voiko ottaa jo aikaisemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: