lauantai 14. joulukuuta 2013

Mummin piparit

Uusi työparini ilahdutti meitä aamukahvilla piparkakuilla, joiden ohje on hänen äidiltään. Tein niitä isekin yhden satsin ja ne ovat mukavan rapsakoita eivätkä liian siirappisia.



Mummin piparit

150g voita
150g sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl soodaa
3 kkp vehnäjauhoja (1½ dl kuppi)

Sekoita mausteet ja sooda jauhoihin. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Lisää jauhot ja siirappi. Sekoita.
Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Paista piparit 200 asteessa.

2 kommenttia:

  1. Näyttäisi siltä, että piparit pysyvät hyvin muodossaan. Tämä ohje täytyy kokeilla jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ne eivät leviä uunissa ja kestävät hyvin tuon ripustusnarunkin. Pienet tähdet tarjoan sini- ja valkohomejuuston kanssa.

      Poista

Kommenttisi: