keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Pehmeät piparkakut


Näitä piparkakkuja olen tehnyt nyt kolmena viimeisenä jouluna, koska nämä ovat pehmeitä ja mehukkaita, eivät rapsakoita.


Hauskat koristelut löytyivät Lidlista.
 

Pehmeät piparkakut  

3 munaa
4.5 dl sokeria
400g voita                                                                                                          
1 dl siirappia                                                
3 dl perunajauhoja                                           
9 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
2 pss piparkakkumaustetta
tai mausta oman maun mukaan.
Muskottipähkinä ja mustapippuri
sopivat hyvin.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi,
samoin pehmeä voi ja siirappi. Yhdistä.
Lisää jauhot, joihin on sekoitettu mausteet ja sooda.
Anna vetäytyä jääkaapissa pari-kolme päivää.
Leivo piparkakuiksi, kun taikina on 15-16 asteista.

(Ohje lienee alunperin Kotikokki.net:sta)


Piparipurkit kirpputorilta eurolla.



Nyt bloggari laskeutuu jouluun, vaikka on talo siivoamatta ja ruuat vasta suunnitteluasteella. Huomenna on vielä työpäivä ja sitten alkaa kahden viikon loma, jess!!!  Palataan blogin ääreen uuden vuoden tienoilla.



Rauhaisaa joulunaikaa !

1 kommentti:

  1. Sinä olet jo leiponut pipareita, meillä ensimmäiset on jo syöty ja ihan valmistaikinasta. Kaikki muu tekemättä, mutta tuleehan se joulu vaikkei niin hössötäkkään.Hyvää joulua teille sinne ja leppoisaa lomaa!!!

    VastaaPoista

Kommenttisi: