sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Hullun hella 2

Hullun hella (no tänään en pitänyt urakkaani hulluna) lämpeni taas tänään, koska piimälimput on syöty. Nyt tein pitkästä aikaa Bolo de caco -leipäsiä. Ohje on Mirjalta, joka toi sen pari vuotta sitten Madeiralta.

Keitetty, survottu ja jäähdytetty bataatti lisätään 5 dl haaleaa vettä, johon pala hiivaa on liotettu. Jauhoja lisätään vähitellen noin kilon verran (välillä menee enemmän, välillä vähemmän).

Annetaan kohota tunnin verran.

Leivotaan läpsyköiksi ja paistetaan 275 asteessa. Kuumenna pelti ja vedä leivinpaperin avulla leivät pellille. On tärkeää, että pelti on kuuma, jotta leivät vähän "säikähtävät" ja alkavat heti paistua. Kauaa ei tarvitse paistaa.
Valmiit leipäset. Halkaise, laita väliin VOITA ja mitä muuta haluat. Valkosipulivoi maistuu parhaalta.


Ai niin se Limoncello tart. Oli se makeaa. Ihme, että tällaisen vannoutuneen kakkuihmisen ja makean ystävän suussa jokin voi maistua liian makealta. Amaretto -keksit eivät ole minun makuuni. Likööri tunkee niistä liikaa läpi ja kun täytteessä on toista likööriä, niin aika vahvan makuista on. Täytettä en muuta, jos vielä teen, mutta pohjan voisi tehdä perinteisesti Diggestiveista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: