lauantai 1. elokuuta 2015

Suppilovahvero-pekonipiirakka


Tämä ohje on uusimmasta Pirkasta (8/2015), joskaan en käyttänyt siihen ohjeen mukaisesti herkkusieniä vaan viimevuotisia kuivattuja suppilovahveroita (kiitos niistä kuuluu edelleen Tiinalle, joka jaksaa niitä poimia).


Korsiteeksi hain terassin reunalta ketunleipiä.


Suppilovahvero-pekonipiirakka (Pirkassa Suosikkipiiras -nimellä)

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
125g voita (tai margariinia, jos siitä tykkää)
2rkl kylmää vettä

Täyte:
1pkt (140g) pekonia
kolme kourallista kuivattuja suppilovahvereoita liotettuna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 munaa
2dl ruokakermaa
mustapippuria
2dl emmental-mozzarella -juustoraastetta

Mittaa jauhot monitoimikoneen kulhoon ja kuutioi kylmä voi joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes saat murumaisen seoksen. Lisää vesi ja sekoita koneella tasaiseksi. Voitele vuoka (n.20cm halkaisija tai 20x30cm). Painele taikina vuokan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Esipaista pohjaa 225 asteessa 10min.
Ruskista sillä aikaa pekonit, lisää pilkotut sipulit ja liotetut sienet (purista vesi pois) ja paista kunnes kaikki neste on haihtunut. Laita täyte pohjan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita niihin kerma ja mustapippuri. Kaada täytteen päälle. Ripottele juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 20min.


Kyytipojaksi lasillinen tai pari Alkon uutuusvalkkaria Etelä-Afrikasta Chenin Blanc Douglas Green 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: