torstai 9. heinäkuuta 2015

Kanaa kahdessa salaatissa

Tuossa on tämän kesän ensimmäinen kasvihuonetomaatti kunniapaikalla

Yritän hoitaa kauppareissut siten, ettei tarvitsisi joka päivä käydä. Aina ei ole valmista suunnitelmaa mitä viikolla syödään ja kärryyn tulee lapattua kaikenlaista, mistä voi sitten kehitellä jotakin nyt kun lomalla on aikaa. Viimeksi otin 1.7 kg paketin naalaiskananpojan rintafileitä ja niistä riitti ainekset kolmeen ruokaan.


Ensimmäisenä päivänä paistoin ne ensin pannulla ja laitoin vielä uuniin. Paistoliemestä tein soosin ja keitin ohrahelmiä lisukkeeksi. Syödessä totesin, että 175 asteen sisälämpötila oli liikaa ja liha siis aika kuivaa. Soosi pelasti vähän tilannetta.


Tänään tein viidestä jäljellä olevasta kypsästä fileestä salaatit. Pastasalaattiin sain vinkin Elämää Koivurannassa -blogin Nannelta. Toinen salaatti on perinteinen Cesar, joka on aina hyvää. Krutongit tein kuutioimalla kuivahtaneen leivän ja paistoin pannulla runsaassa öljyssä, valkosipulissa ja suolassa. Ripotin vähän oreganoa vielä päälle.





Pastasalaatti

2-3 grillattua paprikaa (siis niitä lasipurkkiin säilöttyjä)
2dl turkkilaista jugurttia (tai muuta vastaavaa)
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
pieni punasipuli tai salotti
fetajuustoa
kirsikkatomaatteja
kypsää broileria pilkottuna

Laita kaikki blenderiin tai soseuta muutoin. Sekoita keitetyn pastan kanssa.
Silppusin koristeeksi vielä tuoretta basilikaa ja oreganoa, joista viimemainitun sato on tänä vuonna todella runsas.






Kiitos näiden kesäsateiden, yrtit ainakin kasvavat hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: