perjantai 21. helmikuuta 2014

Guiche Lorraine ja fenkoli-omena -salaatti

Koska pizzaperjantaita vietettiin jo tiistaina, kun nuoripari palasi häämatkalta, niin tänään syötiin guichea rapean salaatin kanssa.


Guiche Lorraine

pohja:

100g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

täyte:

120g pekonia
150g juustoraastetta (gryere)
3 munaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus muskottia
kourallinen lehtipersiljaa

Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita taikina kiinteäksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Pilko ja paista pekoni. Jäähdytä hieman.
Painele taikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Laita pekoni ja raastettu juusto pohjan päälle. Sekoita muut ainekset ja kaada pekonin ja juustoraasteen päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 min.

Fenkoli-omena -salaatti

puolikas fenkoli
puolikas omena
salaattia
muutama kirsikkatomaatti
vinegrette (oliiviöljyä, sitruunanmehua, suolaa, mustapippuria, hunajaa, dijon -sinappia)

revi salaatti, pilko omena ja fenkoli
sekoita vinegrette ja kaada päälle


Häämatkalaisten tuliaiset: hunajaa ja Disney Delicious herkkukirja. Tässä on haastetta, mutta hurjana tavoitteena on kokeilla kaikki kirjassa olevat ohjeet ankasta alkaen.





Keskiviikkona olimme keskimmäisen poikamme keikalla Turussa ja sieltä olikin mukava aloittaa muutaman päivän talviloma. Maanantain suunnitelmissa on lounas Tallinnassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: