tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kaikkea hyvällistä sielulle ja ruumiille

Viime viikonloppu kului Keuruulla ja Kuusankoskella. Juhliin ja valmiisiin pöytiin on aina mukava mennä.


Pavlovaa ja samppanjaa Mirjan ja Jussin terassilla. Kyllä oli maut kohdallaan. Uudenkaupungin marenkia, kermavaahtoa ja mansikoita.

Olimme 84 -vuotiaan äitini luona päiväkahvilla. Ihanaa voilla leivottua pullaa oli taas tarjolla. Lapsena saimme tuoretta pullaa joka lauantai.


 Lohta ja salaattia iltaruuaksi ja aamulla klo 5.45 kohti Kuusankoskea kummitytön rippijuhliin.Juhlatalossa oli katettu kahvipöytään lukuisa määrä kakkuja. Veeran tekemä valkosuklaalla ja mansikoilla kuorrutettu suklainen ganache keksipohjalla oli loistava samoin kuin kaikki muukin.Voileipäkakku ja lohipiirakka ovat Jyrki -isän tekemiä.Täytekakkuja oli yhteensä kolme, joista tässä yksi. Tuossa vasemmassa reunassa näkyy Kultarannan pumpulikakku, joka on nimensä mukaisesti pumpulinen kahvikakku. Se tehdään kiehuvasta voista ja perunajauhoista.

Mukava ja virkistävä viikonloppu. Kävimme Keuruulla ollessa myös vanhalla oppikoululla iltapäiväkonsertissa kuuntelemassa sellisti Lauri Rantamoijasta ja olihan siellä muutama tuttu opettajakin. Luokissa oli esillä tavaraa, jota joskus ennen muinoin opetuksessa käytettiin.


Tässä on laskutikku, jota en koskaan oppinut käyttämään.Alkuaineet muistan vielä jotenkuten.Näyttääkö tutulta? Snellman siinä on, mutta ketäs nuo muut ovat?


Joku onneton oli lävistänyt Kullervon rinnan lyijykynällä. Tämän taulun yksityiskohtia käytiin 70-luvulla läpi kuvaamataidon tunnilla todella tarkasti.

Pro Haapamäki -päivien torilla oli myytävänä hauskoja kasseja. Kyllä olisi ollut päheä tämä kissakassi, mutta jätin ostamatta.


 Lomaan on aikaa vielä kaksi viikkoa. Sitten olen antanut itsestäni niin paljon kuin lähtee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: