perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusherkkuja

Nämä herkut eivät ole omia, vaan erinomaisista blogeista lainattuja. Kakku on loistava versio mansikka-raparperi -kakuista.


Huippuhyvä mansikka-raparperi -kakkuOhje löytyy osoitteesta www.nannenturinat.blogspot.fi ja sieltä listasta raparperi.  Siellä on monta muutakin hyvää ohjetta. Tein ruusukkeet pelkästä mascarponesta. Se on sopivan tukevaa pursotettavaksi.



Kondensoidun maidon vuoksi kakusta tulee todella makea. Hapokas mansikka tasaa makua hyvin. Päädyinkin vielä lisäämään mansikoiden määrää.


Grilliin laitettiin ribsejä. Niitä ei ole meillä ennemmin tehtykään. Aamulla hieroin ribseihin kuivamausteseoksen ja paahdoin uunissa noin puolisen tuntia. Grillauskastikkeen keitin jo edellisenä päivänä.


Aattoillan kylmyys ei houkuta istumaan ulos. Ilta kuluu jalkapalloa katsoessa ja raikasta Fresitaa siemaillessa. Villasukat jalassa.



Viime vuoden juhannusaattona juhlittiin pojan ja miniän häitä Pohjois-Karjalassa lämpimässä ja mukavassa säässä.


Mukavaa juhannusta! Huomenna, jos sää sallii niin lähdemme miehen kanssa Ukko-Pekka -risteilylle Turusta Naantaliin.



3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Tein meidän juhannusherkuksi sen sinun mantelipiirakan, kokonaan mantelijauhoista ja toimi oikein hyvin. Hyvää juhannusta ja risteilyä teille <3 F.

    VastaaPoista
  2. Kiitos F.! Hauska kuulla, että piirakkaohje toimii myös pelkillä mantelijauhoilla. Täytyypä kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  3. Wau, teitpä kauniin kakun!! Eikä muuten olekaan tullut mieleen tehdä pursotuksia pelkästään mascarponesta, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi: