maanantai 29. kesäkuuta 2015

Hernesosekeitto - mainio ja nopea kesäruoka



Tässä on mainio kesäruoka. Arja keitti kuvan sopan juhannuksena alkuruuaksi ja se oli mielettömän hyvää. Soppa valmistuu nopeasti pakasteherneistä. Ohje on Valion, joskin laakerinlehdet ja meirami jätettiin pois.

Hernesosekeitto

2 pss (200g) pakasteherneitä
½ pss (200g) pakastettuja sipulikuutioita
5dl vettä
½tl suolaa
ripaus maustepippuria
2dl ruokakermaa
1pss (150g) Koskenlaskija -murua
muutama basilikan lehti

päälle turkkilaista jugurttia

Mittaa kattilaan vesi, herneet, suola ja pippuri. Keitä kypsäksi kannen alla n.8 minuuttia.
Soseuta sauvasekoittimella.Lisää ruokakerma ja Koskenlaskijamurut. Kuohkeuta vielä sauvasekoittimella. Kuumenna. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: