Ohje on tässä vapaasti suomennettuna.
Manteli-mansikka -juustokakku
Täyte:200g Philadelphia-tuorejuustoa
25g sokeria
1 muna
250g mansikoita
Taikina:
175g huoneenlämpöistä voita
250g sokeria
2 tl vaniljaa (alkuperäisessä ohjeessa nestemäistä, mutta laitoin vaniljasokeria)
4 munaa
200g itsekohoavia jauhoja (sattui olemaan kaapissa, mutta muutoin jauhoja ja 2 tl leivinjauhetta)
50g mantelijauhetta
75g luonnonjukurttia (laitoin turkkilaista, koska sitäkin sattui olemaan)
Päälle:
mantelilastuja
Voitele 20cm irtopohjavuoka ja peitä pohja leivinpaperilla. Leikkaa siivut vielä reunoille, ettei kakku valu reunojen yli.
Sekoita tuorejuusto, sokeri ja muna.
Vispaa voi, sokeri ja vanilijasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin välillä. Lisää jauhot ja mantelijauhe. Lopuksi lisää jukurtti.
Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä sitten osa täytteestä kakun keskelle. Älä laita reunoille asti. Pilko mansikat ja laita niistä n. 2/3 täytteen päälle. Loput laitetaan kakun päälle.
Lisää loput taikinat varovasti, että mansikat pysyvät paikallaan. Tasoita pinta.
Paina lusikalla varovasti muutama kuoppa kakun pintaan ja laita loput täytteestä kuoppiin.
Laita loput mansikat ja mantelilastut kakun päälle.
Paista 180 asteeessa 45-50min. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Uuniin menossa |
Uunista tullut |
Vähän pääsi reunat tummumaan, mutta lopputulos on muutoin hyvä. Jäähtyessään kakku laskeutuu keskeltä.
It looks so delicious - I'm so glad you enjoyed it!
VastaaPoistaI've just come over from The Caked Crusader's blog. Your cake looks thoroughly delicious too.
VastaaPoistaThank you, Choclette and The Caked Crusader :)
VastaaPoista