sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kaikkea kivaa...

Viikonlopun sää oli taas aivan mainio ja muutoinkin oli kaikkea mukavaa. Perjantaina vietimme ystävän polttareita saunoen ja kuoharia ym. kilistellen sekä erilaisia hyvyyksiä syöden.Tarjoilu oli nyyttärimeiningillä ja vein mennessäni pullon valkkaria ja tämän suolaisen kakun, joka on Keikautettu kinkkukakku ja löytyy www.kinuskikissa.fi sivuilta.


Tulevan morsiamen sisko oli tehnyt makeaksi palaksi mangojuustokakkua.


Viikonloppuna pääsin myös kauan kaipaamiini kevätkylvöihin. Ostin Tori.fi:sta kaksi viljelylaatikkoa hintaan 25€/kpl ja ne ovat ihan PRO -tasoa. Ne ovat aika suuria 120x80 ja multaa niihin meni kolme 50 litran säkkiä kumpaankin. Laitoin ne entisen hiekkalaatikon paikalle, käänsin vähän maata, laitoin sanomalehtiä paksun kerroksen alle ja mullat päälle. Nyt on erilaisia salaatteja itämässä. Siirsin basilikat toiseen reunaan ja hajoitin kaupan salaattikimpun jämät neljään osaan. Reunoille kehäkukan siemeniä tuholaisia torjumaan.Naapuri uusi mansikkamaataan ja olisin saanut sieltä mansikantaimia vaikka kuinka paljon, mutta pystyin ottamaan vain kuusi ja laitoin ne parvekelaatikkoon takapihalle. Nousiaisista hakemani perennat ovat kaikki lähteneet viikon sisällä hienosti kasvamaan. Ihanaa, että on vasta toukokuu ja kaikki on vielä edessä.
Tosin toivon, että saamani punkinpureman johdosta ei ole mitään uutta odotettavissa. Menen taas huomenna lääkäriin. En tiedä johtuvatko nykyiset jalkavaivat punkista, joka poistettiin 13.5.

Viikonlopun kulttuuriannos tuli taas Turun Klubilta. Oman lapsen soittamisen katsominen on ristiritaista. Samalla kun iloitsee huikeasta osaamisesta ja antautumisesta niin samalla pelkää, että poika romahtaa, kun mättää niin voimalla.


Obedient Chaosta odotetaan.

Sunnuntain ruoka oli sitä mitä pakastimesta löytyi eli poron potkaa ja pääsiäisestä jääneitä karitsan satulakyljyksiä. Kierittelin potkat maissijauhossa, suolassa ja mustapippurissa. Paistoin pannulla pinnat kiinni ja kaadoin pataan. Kuullotin palsternakkaa, porkkanaa ja sipulia ja lisäsin lihojen päälle. Karitsan kyljyksissä oli valkosipulia ja yrttejä valmiina, joten paistoin niitä hetken ja laitoin päällimmäiseksi pataan. Litran verran vettä päälle, pari laakerinlehteä, pippureita ja liemikuutio. Uuniin 200 asteeseen tunniksi, sitten lämmöt pois ja annoin olla koko yön.

Tässä on porot ja karitsat sekaisin.


Nyt on kulunut tasan vuosi siitä, kun aloitin Veeran opastuksella tämän blogin pitämisen. Tämä on oikeastaan ihan hauskaa puuhaa. Vähän niin kuin kirjoittaisi kirjeitä tutuille ja tuntemattomille.
Ensi viikonvaihteessa päättyvät koulut ja siinä on juhlan aihetta niin kotona kuin sukulaisissakin. Sunnuntaina menemme kuuliaiskirkkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: