torstai 9. toukokuuta 2013

Lihamureke pekonikäärössä ja tuunattu toscakakku

Olen aina pitänyt lihamureketta jotenkin tylsänä ruokana enkä muista sitä itse koskaan tehneeni, mutta kun näin Nigellan version, jossa oli keitettyjä kananmunia sisällä, niin innostuin kokeilemaan.  Minulla on vielä jonkin verran poronjauhelihaa pakastimessa ja sekoitin sitä puolisen kiloa ihan perus sika-nautaan. Ihan tarkalleen en taaskaan mitannut aineksia, mutta lopputulos oli ihan mieletön! Tämä on oikeaa äijäruokaa.


Lihamureke pekonikäärössä

Keitä ensin kolme kananmunaa

Taikina:
kilon verran jauhelihaa (poroa ja sikanautaa tai muita lihoja)
n. 1 dl ruokakermaa
n. ½ dl korppujauhoa
n. 3 rkl worchesterkastiketta
1 muna
1 dl Rainbow paahdettua sipulirouhetta
ruususuolaa, mustapippuria, muskottia, paprikajauhetta ja ripaus cayannepippuria

Sekoita taikina käsin ja laita puolet pellille leivinpaperin päälle. Kuori munat ja laita ne peräkkäin taikinan päälle. Levitä loput taikinasta päälle ja muotoile mureke tasaiseksi. Levitä pekonisiivut päälle (175g paketti).

Murekkeen kylkeen tein Olga Temosen lohkoperunoita. Eli pestään perunat ja halkaistaan ne neljään osaan. Maustetaan kulhossa öljyllä, soijalla, suolalla, pippurilla, cayannepippurilla ja timjamilla.

Kaikki uuniin yhdellä kertaa 200 asteeseen 50-60 minuutiksi.

Aika hauskannäköinen, vai mitä?

Minun piti lopettaa kaikenlainen leipominen, jotta laihtuisin edes viisi kiloa ennen juhannushäitä, mutta lipesin taas.


Tuunattu toscakakku

Alkuperäinen ohje on Leila bakar -ohjelmasta nimellä Toscakaka med persika  www.recept.nu
Korvasin persikat päärynöillä. Därför, att det fanns inga persikor i butiken.

Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
75g sulatettua voita
0,75 dl kermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähtynyt voi ja kerma. Sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (laita leivinpaperia pohjalle) ja asettele viipaloidut päärynät taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20 min.

Päällinen:

50g voita
0,5 dl siirappia
1 dl sokeria
0,75 dl kermaa
50g mantelilastuja
yht. 2 dl auringonkukan- kurpitsan- ja seesaminsiemeniä

Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Laita kakun päälle ja paista vielä 15 minuuttia.

Helatorstai oli ihan hyvä päivä. Aurinko paistoi, sain siivottua kukkapenkkejä ja istuskelin pihakeinussa. Kävin Turun tuolla puolen puutarhaliikkeessä kokemassa puutarhaterapiaa. Ostin kuusi mansikantaimea (Ria) ja laitan ne johonkin laatikkoon kasvamaan. Niin, ja löysin lohenpunaisen kehäkukan siemeniä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: