sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mascarponejäätelöä jälkiruuaksi

Ihan aluksi haluan ylistää Aboa Gospel -kuoroa, joka esiintyi lauantaina Turun Mikaelin kirkossa. Loistava ilta, oli tuttua ja uutta gospelia. Solistina lauloi Diandra Flores, jonka mieletöntä ääntä en ole aikaisemmin kuullutkaan. Oli siinä kirkon seinillä vastaan tulemista. Kiitän, että minut kutsuttiin!
Sitten ruokaan. Jääkaapissa on ollut jo parin viikon verran päiväyksensä menettänyttä luomumascarponea ja olen miettinyt mitä tehdä siitä. Maistuu vielä ihan hyvältä eikä raaski poiskaan heittää. Nettiä selailemalla löysin tämän brittiläisen Matt Tebuttin ohjeen. Pakastimesta löytyi  muutama valmis suklaafondant, jotka sai lämmittämällä ihan hyvään kuosiin. Aika hyvä makuyhdistelmä. Lautanen on kierrätyskeskuksesta.

Mascarponejäätelö (Matt Tebutt)

350ml vettä
150g sokeria
2 sitruunaa (kuoret raastettuna ja mehut puristettuna)
400g mascarponea
Kiehauta vesi, sokeri ja raastettu kuori. Kun sokeri on sulanut, siirä kattila pois liedeltä. Lisää mascarpone ja sitruunanmehu. Sekoita sileäksi. Jäähdytä ja laita jäätelökoneeseen (jos on). Muutoin laita sopivaan rasiaan ja vie pakastimeen jäätymään muutamaksi tunniksi.

Pääruuaksi tein jo viikolla himoitsemiani uuniperunoita ja niiden kanssa kahta eri täytettä. Toisen katkaravuista ja toisen lämminsavulohesta. Pohjana käytin turkkilaista jukurttia hieman kermaviilillä ohennettuna. Mausteeksi suolaa, mustapippuria, sitruunapippuria, sitruunanmehua ja tuoretta tilliä. Mies ja teini sanoivat, että on vaikea päättää kumpi on parempi.

Katkaraputäyte

Sitten vielä parsapiirakkaa jo toistamiseen tällä viikolla. Tämä ohje löytyy blogista
pikkuleijonajapuolivaltakuntaa.blogspot.com. Kannattaa kokeilla.

Oli oikein mukava viikonloppu. Palmu oli yökylässä (polttariviikonloppu) ja niin siinä on käynyt, että ulkona ollessa Palmu vahtii enemmän meitä kuin me Palmua. Ei lähde pihasta.
Aurinkoista ja lämmintä viikkoa toivon. Pihatyöt on miltei tehty. Seuraavaksi voi ryhtyä miettimään uusia istutuksia ja entisten siirtämistä. Sehän ei lopu koskaan. Ja hyvä niin.

1 kommentti:

  1. Miten ihana jälkkäri, olisi juuri mun makuun! Mascarpone-jätski ei voi olla huonoa, vaikken ole tainnut sellaista koskaan maistaa..

    VastaaPoista

Kommenttisi: