perjantai 26. kesäkuuta 2015

Vähähiilarinen piirakka


Tämän päivä ruuaksi muodostui tämä piirakka. Pohjasta halusin tehdä vähähiilarisen ja mietin mikä olisi sen koossapitävä voima eli ettei se hajoaisi leikattaessa. Vastaus on ksantaani -jauhe.
Täytteeksi voi laittaa mitä sattuu löytymään.

Vähähiilarinen piirakka

Pohja:
100g voita
2dl mantelijauhoa
0.5dl ruisjauhoa
1 muna
1tl ksantaania
1rkl pellavansiemenrouhetta
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
50g juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä voi kuutioituna, muna ja juustoraaste. Sekoita käsin, kunnes voi on sulanut kuivien aineiden joukkoon. Taikina jää aika löysäksi. Taputtele voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Täyte:

400g naudan jauhelihaa (10%)
½ punasipuli tai yksi pieni
1 suippopaprika
2 munaa
50g juustoraastetta
feta -juustoa maun mukaan
kirsikkatomaatteja
suolaa, pippurisekoitusta myllystä, cayannepippuria, savustettua paprikajauhetta, valkosipulijauhetta

Pilko sipuli ja paprika ja kuullota öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ja maista!
Levitä esipaistetun pohjan päälle. Lisää tomaatit ja pieniksi paloiteltu feta. Sekoita munat ja juustoraaste keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa 25-30 min.

Eilen lupasin, että tänään teen jotain makeaa. Joo, tein Tagny Lemon-Limoncello -piirakan, joka epäonnistui täydellisesti. Ohje oli amerikkalaisesta ruokalehdestä. Ei siis sitruunapiirakkaa tänään, mutta ehkä joku toinen päivä jollan toisella ohjeella. Täyte tosin oli hyvänmakuinen, mutta valui pikkuhiljaa uunin pohjalle. Vuokaan jäi sitkeä taikina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: