sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Polenta-sitruunakakku - niin laventelista ja italialaista että.

Vaikka ulkona sataa, niin tuossa paistaa Amalfin aurinko

Tässä auringon korviketta tähän kesäkuuhun. Edellinen sitruunakakku -yritys valui kirjaimellisesti uunin pohjalle, mutta tämä onnistui jo paremmin. Sitruunat ovat Italian Amalfin alueen herkkua.
Tämä polentaan perustuva ohje on alunperin Sweet sensation -blogista, mutta löysin sen Campasimpukan -blogista. Näin nämä kiertävät. Onkohan niin, että Sikke Sumarin sivuillakin tämä on.
Maku on sanalla sanoen hienostunut, ja omaan suuhuni aivan uusi. Erilaisuutta tuovat laventelinkukat. Ostin niitä joskus pienen pussillisen muistaakseni Punnitse ja säästä -kaupasta jossain matkan varrella. Nyt sain kokeilla niitä.


Polenta-sitruunakakku

3 munaa
140g ruokosokeria
0.8dl oliiviöljyä
2 sitruunan  mehu ja raastettu kuori
2 rkl Limoncello -likööriä
1 tl kuivattuja laventelin kukkia
190g polentaa
75g vehnäjauhoja
1.5tl leivinjauhetta
0.5tl suolaa

Pese sitruunat hyvin ja raasta kuorista keltainen osa. Purista mehut.
Kuumenna kattilassa sitruunanmehu, likööri ja laventelinkukat. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleksi vaahdoksi. Lisää öljy ohuena norona koko ajan vatkaten.
Lisää kuoriraaste ja liemi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Kaada irtopohjavuokaan jonka pohjan päällä on leivinpaperi ja reunat voideltu oliiviöljyllä.
Paista 150-160 asteessa n. 35-40 min.
Anna kakun jäähtyä vuokassa ja kumoa se sitten lautaselle. Koristele tomusokerilla.

Tämä kakku KUULUU TARJOTA MASCARPONEN KANSSA.


Mascarpone kruunaa kakun. Mascarponea ei kuulu maustaa mitenkään, vaan suoraan purkista kakun päälle ihan omantunnon verran.

Tähän päättyy väimerellinen viikko. Ensi viikolla jotain ihan muuta.

 


2 kommenttia:

  1. Looks delicious! Your card arrived and I will be writing a proper thank you soon. How kind you are.

    VastaaPoista

Kommenttisi: