torstai 25. kesäkuuta 2015

Välimerellinen pasta


Pastaa ei ole meillä syöty pitkään aikaan. Tähän käytin ruispastaa ja se osoittautuikin hyväksi valinnaksi. Sain myös koeajettua uuden Kenwoodini "julienne" -raastimen. Kesäkurpitsa pilkkoontui hetkessä tasakokoisiksi suikaleiksi.






Välimerellinen pasta (oma versio)

3dl ruispastaa
1pss (200g) katkarapuja
1 punasipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 kesäkurpitsa pilkottuna
1 suippopaprika paahdettuna
2dl ruokakermaa
1rkl sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria
päälle mozzarellaraastetta ja silputtua basilikaa

Halkaise suippopaprika pituussuunnassa ja ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä ja paahda 225 asteisessa uunissa, kunnes pinta tummuu. Kuori heti, kun kuumuudelta kärsit ja silppua.



Keitä pasta suolavedessä. Pilko kasvikset ja kuullota pehmeiksi öljyssä. Lisää suola ja pippuri.
Sekoita pastan joukkoon. Lisää ruokakerma ja sitruunanmehu. Lopuksi valutetut katkaravut. Maista. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Huonot kesäsäät jatkuvat. Kävin tutulla kirpputorilla aikomuksena ottaa sieltä yksi välikkö viikoksi, mutta ei ollut tilaa. Olen kolmantena jonotuslistalla eikä kysymyksessä ole mikään pieni kirppis.
Pyykit piti kantaa ulkoa sisälle kuivumaan. Poika nukkuu kaiket päivät eikä varastonmaalaus etene.
Positiivisia puolia jos hakee, niin mukavaa on lukea sohvalla, laittaa ruokaa ja kirjoittaa.
Eikä tarvitse lähteä töihin seuraavaan neljään viikkoon. Ensi viikolla olisi pieni reissukin tiedossa.
Vielä jos pääsisi Tukholmaan, joka on lempikaupunkini. No, meiltä on Turun satamaan 15 km matka, joten pitää vain päättää lähteä.

Huomenna on perjantai. Teen jotain makeaa. Mies tulee Tanskasta ja aloittaa loman.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: