sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Tiny Tim goes to planthouse

Tomaatinsiemenet olisi pitänyt kylvää jo pari viikkoa sitten eli myöhässä ollaan. Viime vuotiset siemenet ovat niin hyvässä tallessa, etten löytänyt niitä (enkä kauheasti jaksanut etsiäkään) ja siispä ostin uusia. Tiny Tim on satoisa lajike, joka sopii ruukkukasvatukseen niin ikkunalaudalla kuin ulkonakin puhumattakaan kasvihuoneesta. Ohjeen mukaan varkaita ei poisteta.
Siementen idätysvaihe tapahtuu omatekoisessa "kasvihuoneessa" eli munakennossa. Löytyi tuollainen muovinen, mutta yhtä hyvin kävisi varmaan pahvinen munakennokin, johon laittaa kelmun päälle.                                   

 


Pienten siementen kastelu on tarkkaa puuhaa ja kastelukannuksi soveltuu hyvin öljypullo.
Nyt vain odotellaan moniko siemen nousee taimeksi asti.

Kahtena äitienpäivän aamuna olen rynnännyt ulos katsomaan joko minulla on kasvihuone, mutta eipä ole ollut. Tänä kesänä ostan sen itse. Sain sille hyvän, aurinkoisen paikan myymällä vastakkain istuttavan keinun viime kesänä.

5 kommenttia:

 1. Äkkiä ne tomaatin siemenet itävät. Minä laitoin omani maanantaina ja jo perjantaina oli ensimmäiset esillä. Chilit ja paprikat laitoin jo useampi viikko sitten ja olin menettää toivoni, kun mitään ei näkynyt. Mutta tuolloin maanantaina oli muutama noussut :)
  Onnea kasvihuoneelle!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin on tomaatinsiemenet jo kylvetty. Viime vuonna saimme kivan parvekepuutarhan, katsotaan onko tänä vuonna yhtä hyvä sato.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Pitäisikö chilitkin jo laittaa? Viime vuonna jäi ajatuksen asteelle ja talvella kuivattelin kaupasta ostettuja. Keltaisen kesäkurpitsan siemenet ovat nekin vielä pussissa. Tämä on niin loistava aika vuodesta, kun saa miettiä mitä kaikkea kokeilisi kasvattaa. Viinirypäleitäkin jotkut ovat kokeilleet kuumalla seinustalla ja onnistuneet.
  Artic Mezés, puutarha parvekkeella, hienoa! Aina ei tarvita isoa pihaa.

  VastaaPoista
 4. Kiiruusti chilin siemenet piiloon. Ne ovat ensimmäisiä kylvettäviä, mutta kokeile josko vielä onnistuu. Kesäkurpitsan siemenet saavat olla ihan rauhassa pussissa, ne itävät ja tulevat taimelle tosi nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ulla neuvoista. Jospa teenkin niin, että ostan valmiit taimet, niin sadon saaminen on varmempaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi: