maanantai 28. syyskuuta 2015

Mustikka-limoncello -pannacotta


Tässä on helppo ja hyvä jälkiruoka. Mustikoiden ja limoncello -liköörin määrän voit päättää itse. Peruspannacottaohje seitsemään annokseen on:

7dl kuohukermaa
4 liivatetta
8rkl sokeria
1 vanilijatangon siemenet

Päälle:
mustikoita
limoncelloa
sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta sillä aikaa kerma, sokeri ja vanilijatangosta kaapimasi siemenet (halkaise tanko ja vedä veitsellä siemenet irti). Laita myös tangonpuolikkaat kerman joukkoon makua antamaan. Anna kerman kiehua muutama minuutti. Siirrä kattila pois hellalta ja ota vanilijatangon puolikkaat pois. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kuuman kerman joukkoon. Jaa kerma annosmaljoihin ja laita jähmettymään jääkaappiin n.5-6 tunniksi tai yön yli.

Kiehauta mustikat, haluamasi määrä limoncelloa ja pari-kolme ruokalusikallista sokeria. Minulla mustikoita oli 500g rasiallinen ja limoncelloa lorautin pullosta.
Maista onko hyvää!
Jäähdytä ja annostele jähmettyneen pannacottan päälle. Koristele mustikoilla tai millä haluat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: