lauantai 8. helmikuuta 2014

Pizzaa ja piirakkaa

Helsingin Sanomien Nyt -liitteessä (7.2.) oli suuren pizzatestin tulokset. Voiton vei Antto Melasniemen Putte's -ravintolan Funghi.
Koska perjantai oli pizzapäivä, niin kokeiltiin miten se meiltä onnistuisi.

Tästä tulee enemmän mieleen peltileipä kuin pizza. Taikinan tulee olla normaalia suolaisempi. Täytteenä on kolmea eri juustoa: tuoretta mozzarellaa, vähän kuivempaa mozzarellaa ja parmesania. Lisäksi sieniä kauden mukaan. Laitoin kuivattuja herkkutatteja, joita hieman liotin ja haihdutin kosteuden pois kuumalla pannulla.
Ei saavuttanut meillä suosiota. Sain syödä sen ihan yksin.


Peltileipiä saa Turusta  Pub Niskasta, joka on ahvenanmaalaiskokki Mikael Björklundin omistama ruokapaikka Aurajoen rannassa. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin peltileivän ja pizzan ero on siinä, että peltileipään ei laiteta tomaattikastiketta eikä pizzamausteita.
Lounasaikaan voi olla vähän jonoa, mutta jonottaminen kannattaa.

Perjantain toinen vaihtoehto meidän keittiössä oli Pizza prosciutto: mozzarellaa, parmesania, kirsikkatomaattia, prosciuttoa ja rucolaa.




Jämäpiirakka

Lauantaina kokosin jääkaapista sinne kerääntyneitä jämiä: rucolaa, puolikkaat keltaista ja vihreää paprikaa, broilerisuikaleita vajaa rasia ja juustoraastetta pussin pohjalla.


Pohjataikinaksi tein Gordon Ramsayn quiche -taikinan:

200g jauhoja (siivilöi)
200g voita (huoneenlämpöistä)
suolaa
2-3 rkl vettä
Sekoita käsin ja muotoile pyöreä pallo. Laita kelmuun ja jääkaappiin.

Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele jäähtynyt taikina vuokaan. Peitä taikina foliolla, laita painoksi herneitä tai riisiä ja esipaista 200 asteessa n. 10 min. Ota folio täytteineen pois ja pistele pohjaa haarukalla. Laita vielä uuniin hetkeksi.

Täyte:

keltaista ja vihreää paprikaa
broilerisuikaleita
1 punainen sipuli
rucolaa
3 munaa
2 rkl kermaa
juustoraastetta

Paista broilerisuikaleet, silputtu sipuli ja paprikakuutiot öljyssä. Laita pohjan päälle. Sekoita munat ja kerma. Lisää joukkoon silputtu rucola, suolaa, mustapippuria ja juustoraaste. Kaada täytteen päälle ja paista 200 asteessa 20 min.

Iltapalanakin maistui hyvin kylmän valkkarin kanssa.

2 kommenttia:

Kommenttisi: