sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kukkoa viinissä ja mustikassa

Mistäpä sitä kukon ottaisi, joten tämä ruoka on tehtävä broilerista. Eipä siinä mitään, hyvää tuli.


Kukkoa viinissä

1 kokonainen broileri
2 dl punaviiniä
3 dl kanalientä
1 punasipuli
2 porkkanaa
1 sellerinvarsi
kouralllinen sieniä
panzettaa tai pekonia maun mukaan
1 dl paseerattua tomaattia suurustamiseen
suolaa, mustapippuria, timjamia, laakerinlehti
voita ja öljyä paistamiseen





Tästä se lähtee. Pilkkominen oli yllättävän helppoa.


Irrotin koivet, siivet ja rintafileet. Nahka irtosi helposti vetämällä. Tuosta oikealla olevasta rungosta keitin kasvisten kanssa liemen tulevia risottoja varten.

Mausta lihapalat suolalla ja mustapippurilla. Paista voin ja öljyn seoksessa kauniin ruskeaksi ja siirrä pataan. Pilko samalle pannulle kasvikset, suikaloitu pekoni ja pyörittele niitä, kunnes nekin ottavat vähän väriä. Kaada lihojen päälle pataan. Kaada seuraavaksi pannulle punaviini. Anna hieman kiehahtaa, niin alkoholi haihtuu. Kaada pataan. Seuraavaksi pannulle kanaliemi. Lämmitä sitäkin vähän ja kaada pataan. Lisää timjami, laakerinlehti ja sienet (käytin kuivattuja herkkutatteja).
Keitä kasaan, kunnes lihat ovat kypsiä ja suurusta paseeratulla tomaatilla. Maista ja lisää mausteita, jos tarpeen.

Tämän ruuan kanssa sopii mainiosti Juuresgratiini, joka tehdään pilkkomalla uunivuokaan perunoita, porkkanoita, palsternakkaa ym. juureksia. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla ja kaadetaan päälle neste, jossa on 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa ja johon on raastettu yksi valkosipulinkynsi.

Mustikkakukko (6 annosta)


SPR:n Kontista löytämäni pienet vuokat tulivat nyt testattua. Lämmintä mustikkakukkoa ja kylmää vaniljajäätelöä.

Tässä Yhteishyvä -lehdessä heinäkuussa 2013 ollut ohje.


Taikina:

200g voita
1½ dl sokeria
4½ dl ruisjauhoja (täysjyvä)
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Lisää sokeri ja jauhot, joissa on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita hyvin.

Täyte:

400g mustikoita
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Pyörittele mustikat sokerissa ja perunajauhoissa. Perunajauho kerää nestettä ja mustikat pysyvät koossa.
Painele taikinaa vuokien pohjalle ja reunoille ja täytä mustikoilla. Ripottele taikinasta "kansi" päälle. Paista 200 asteessa keskitasolla 20-25 min. Jos teet yhden ison kukon, niin paistoaika on 40-45 min.

Syödään vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: