Guiche Lorraine
pohja:100g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
täyte:
120g pekonia
150g juustoraastetta (gryere)
3 munaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus muskottia
kourallinen lehtipersiljaa
Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita taikina kiinteäksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Pilko ja paista pekoni. Jäähdytä hieman.
Painele taikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Laita pekoni ja raastettu juusto pohjan päälle. Sekoita muut ainekset ja kaada pekonin ja juustoraasteen päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Fenkoli-omena -salaatti
puolikas fenkoli
puolikas omena
salaattia
muutama kirsikkatomaatti
vinegrette (oliiviöljyä, sitruunanmehua, suolaa, mustapippuria, hunajaa, dijon -sinappia)
revi salaatti, pilko omena ja fenkoli
sekoita vinegrette ja kaada päälle
Häämatkalaisten tuliaiset: hunajaa ja Disney Delicious herkkukirja. Tässä on haastetta, mutta hurjana tavoitteena on kokeilla kaikki kirjassa olevat ohjeet ankasta alkaen.
Keskiviikkona olimme keskimmäisen poikamme keikalla Turussa ja sieltä olikin mukava aloittaa muutaman päivän talviloma. Maanantain suunnitelmissa on lounas Tallinnassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi: