sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Iced fingers eli englantilaiset laskiaispullat

Tänään oli tuhdin talviruuan päivä, vaikka talvesta ei ole tietoakaan. Tein possunniskaa ja englantilaisia Iced fingers -pullia.
Näitä tehtiin Britannian paras leipuri -ohjelmassa tekniikkahaasteessa. Ohje on itsensä Paul Hollywoodin eli sen miestuomarin. Aika lailla ovat suomalaisen laskiaispullan kaltaisia. Annoksesta tulee 12 todella suurta pitkulaista pullaa. Kannattaa jakaa taikina useampaan osaan.



Idea näissä pullissa on se, että ne ovat sämpylän muotoisia ja ne täytyy laittaa nousemaan niin, että ne ottavat toisiinsa kiinni.



Iced Fingers (by Paul Hollywood)

Taikina:

500g vehnäjauhoja
50g sokeria
40g pehmeää voita (suolatonta)
2 munaa
14g kuivahiivaa
2 tl suolaa
150ml lämmintä maitoa
140ml haaleaa vettä

kuorrutus: 200g tomusokeria, 5tl vettä

täyte: 2dl kuohukermaa, mansikkahilloa

Laita kaikki taikina-aineet kulhoon, säästä 1/4 osa vedestä. Sekoita käsin. Lisää loput vedestä. Vaivaa muutama minuutti. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on elastinen eikä tartu. Laita takaisin kulhoon, peitä kelmulla ja nostata 1 tunti.
Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ensin pöytää vasten palloksi ja sitten pitkulaiseksi. Nostata 40 min.
Paista 220 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
Tee kuorrutus.
Kasta pullat kuorrutteeseen ja anna jähmettyä.
Vispaa kerma.
Avaa pullat sivulta ja pursota kerma. Laita päälle mansikkahilloa. Laita kansi päälle.

Nämä olivat jälkiruokaa. Pääruuaksi tein possunniskaa, mutta en onnistunut yhtä hyvin kuin Mirja.
Kastiketta sen sijaan voin kehua.


Liha oli (pinnat paistettuna) yön uunissa 50 asteessa liemessä, jossa oli purkki Mutti tomaattimurskaa, 3dl lihalientä, 1pieni tölkki kuivaa omenasiideriä, 2rkl vasikanfondia, mustapippuria ja ½ omena pilkottuna.
Seuraavana päivänä karamellisoin pinnan. Otin paistolientä pari desiä ja lisäsin siihen hunajaa ja valkoista rommia. Keitin kasaan niin kauan, että seos oli sakea ja vähän siirappinen. Valelin sillä possua aina välillä juuresten kypsyessä.


Kastikkeen tein siivilöimällä paistoliemen ja lisäsin siihen valkoista rommia, hunajaa ja kuohukermaa. Annoin kiehua kasaan, kunnes seos oli sakeaa.

Ruuan päälle lähdin pihatöihin. Ilma oli kuin huhtikuussa. Leikkasin omenapuista vesioksia ja alppikärhön vedin aivan maata myöden. Hilma oli kaverina.

Alppikärhö ennen...

...ja jälkeen.




Hups,onpa monta Hilmaa yhdessä kuvassa



Nostin metsän reunaan heitetyn joulukuusen pystyyn ja kas, edelleen se viheriöi ja alkaa tehdä uusia versoja. Kotimaista, kestävää laatua Bauhausista 15 eurolla.

Huomenna Tallinnaan!

2 kommenttia:

  1. Wow - they came out huge! Love your cat too!

    VastaaPoista
  2. Ompa mahtavan kokoisia. Katsoin saman ohjelman ja mietin josko noita tekisin. Mutten taida kuitenkaan. Tuo sokerikuorrutus jäisi kuitenkin syömättä ;) Eikä taideta meillä syödä laskiaispulliakaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi: