Szarlotka
Szarlotka -ohje löytyy täältäKarjalanpiirakoita tein 20 kappaleen koe-erän. Ruisjauhot ovat Viron tuliaisia ja luomua.
Karjalanpiirakat
Keitä riisipuuro punaiseen maitoon jo edellisenä iltana. Ehtii jäähtyä.Taikina:
2 dl kylmää vettä
suolaa maun mukaan
2 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
Jauhojen määrä voi vaihdella riippuen karkeudesta ja tuotemerkistä.
Sekoitin napakan taikinan, joka ei tartu käsiin. Käärin kelmuun ja annoin tekeytyä tunnin verran.
Leivoin pötkön ja leikkasin sen kahteenkymmeneen osaan.
Palat pyöritin palloiksi.
Pallot kaulin piirakkapulikalla 10 cm levyiksi.
Sisälle puuroa ruokalusikallinen levitettynä.
Rypytä piirakat ja nosta pellille.
Paista 75 asteessa n. 10 min.
Lämmitä kattilassa voi-maitoseosta ja kastele kuumat piirakat siihen yksi kerrallaan.
Tarjoa munavoin kanssa.
Aijaih, tuli oikein herkun näköisiä kummastakin! Szarlotkaa näkee myös oikein muhkeana versiona, jossa omenatäytettä on lähemmäs viitisen senttiä ja valkuiaisvaahtokerros on jätetty pois. Seuraavalla kerralla koetan tuplata omenatäytteen määrän ja pihistää muista päällisistä. Karjalanpiirakoitakin olen pitkän aikaa miettinyt, että pitää yrittää täälläkin pyöräyttää!
VastaaPoistaKiitos, Brokkoli.
VastaaPoista