Tallinnan ja Tartton väliltä ostin vaatimattoman näköisestä ja pienestä PUHU POOD -ruokakaupasta (Jögeva mnt 27) paikallisia luomujauhoja. Valikoima oli monipuolinen ja valitsin hauskaan kangaspussiin kilon vehnäjauhoja, spelttijauhoja ja täysjyvä ruisjauhoja.
Vehnä- ja spelttijauhot on jauhettu erittäin hienoksi, lähes pölymäiseksi jauhoksi. Arvelin, että niistä saisi varmasti hyviä lettuja.
Vehnä- ja spelttijauholetut
4 dl maitoa2 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 muna
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
½ dl sulatettua voita
Sekoita kaikki aineet ja anna turvota jonkin aikaa. Paista voissa ohuita rapsakoita lettuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi: