Keitinpä kalakeiton kesän kunniaksi.
Lohikeitto (4-5 annosta)
400g lohta (tuoretta tai pakasteesta)5 perunaa
2 porkkanaa
1/2 fenkoli
1 purjo
1 rkl voita
5dl vettä
2 dl kermaa
2 dl valkoviiniä
4 rkl hummerifondia
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat kattilaan. Lisää vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät ja laita kiehumaan. Pilko sillä aikaa fenkoli ja purjo ja kuullota voissa toisessa kattilassa, kunnes alkavat pehmetä. Lisää valkoviini, vesi, hummerifondi ja lopuksi kerma. Kiehauta.
Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, lisää kalapalat niiden päälle anna kypsyä siinä, kunnes alkavat hajota. Sekoita. Kaada toisessa kattilassa oleva liemi ja anna kiehahtaa. Maista onko suolaa riittävästi. Lisää tilliä päälle, jos haluat.
Lähes joka viikko leivon jonkin kahvikakun, koska Miehellä pitää olla jotain kahvin kanssa. Viime viikolla tein Tiikerikakun, johon laitoin kaikki kermapurkkien ja mascarponepurkkien jämät.
Tänään tein Kultarannan pumpulikakun, mutta se lässähti keskeltä, koska menin avaamaan uuninluukun. Kuvassa lässähdys ei näy.
Kultarannan pumpulikakku (gluteeniton)
3 munaa2,8 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
vajaa 4 dl perunajauhoja
250g voita
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon.
Sulata voi kattilassa ja kaada se kiehuvan kuumana taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada hyvin voideltuun vuokaan. Paista 180 asteessa n. 50 min. Anna jäähtyä ennen kuin kumoat lautaselle.
Kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa, niin se pysyy paremmin kuosissa.
Vienkin tämän lohikeiton ohjeen mukanani, kiitoksia ☺
VastaaPoistaAina tulee tehtyä sitä ihan sillä samalla perinteisellä ohjeella, vaihtelu virkistää
Ole hyvä vaan. Tämä soppa on todella hyvää.
VastaaPoistaMukavaa kesää!