lauantai 9. toukokuuta 2015

Taas tuli herkuteltua

Latte ja aprikoosijäätelöä

Kun on viisi päivää sinnitellyt vapun jälkeen ilman hyvyyksiä, niin on pakko lähteä Street Food Festivalille Turkuun. Tämä kuva ei kuitenkaan ole sieltä vaan jälkiruokapaikastamme Kahvila Harmoniasta (Brahenkatu 2). Kahvila on uusi tulokas Turussa eikä sitä ole ehditty mainostaa vielä missään, mutta silti monet ovat sen löytäneet ja vieneet ilosanomaa eteenpäin. Kahvilaa pitää liettualainen Laura Martinkiene, joka ei onneksi perustanut kahvilaansa Saksaan vaan Suomen Turkuun. Martinkiene on opiskellut leivonnaisten ja jäätelön tekoa Saksassa. Aprikoosijäätelö on taivaallista!


Cafe Olé ja mansikkaleivos olivat Miehen valinta. Sanoi, että oli parempi kuin MBakeryn vastaava.  Kuka voisi vastustaa tällaista kahvikupillista? Nämä kahden hengen tarjoilut maksoivat yhteensä 14 euroa, joten mielestäni ihan kohtuullinen hinta keskeisellä paikalla Turussa.Kakkutiskissä on valinnanvaraa ja palvelu on parasta laatua.


Ennen kahvilaan menoa kävimme siis Street Food Festivalilla Brinkkalan pihalla.


Festivaali osoittautui melko vaatimattomaksi tapahtumaksi ainakin aamupäivän tunteina. Vain Kimchi -kärrylle oli jonoa. Siihen jonoon mekin liityimme, koska nuudelit ja punainen tofu-curry kuulostivat hyvältä.Ulkopöytien ääreen ei mahtunut, joten menimme surutta tuosta Kirjakahvilan ovesta sisälle ja söimme siellä.


Hyvää oli, mutta melko tulista. Kookos ja korianteri olikin aika mukava yhdistelmä, mutta tofun ystäviä meistä ei tullut.


Kirjakahvilassa on yhdessä huoneessa pieni divari ja ostinkin siitä yhden kirjan eurolla.


Mutta ei se tämä ollut, vaan Erkki Tantun kuvitettu sananlaskukirja. Meillä oli kotona se sama kirja ja muistin lapsuudestani kuvat ja tekstit.


Kirjakahvila koostuu pienistä kamareista, joissa on siis kirjoja ja kahvila.


Kevät on Turussa jo hyvässä vauhdissa.

Kotiin mentiin kaupan kautta. Huomenna on äitienpäivä. Kaikki paikalla ja sitten taas syödään. Koska pakastimessa on vielä mansikkasurvosta, niin alkuun lähdetään niinkin vallattomasti kuin mansikkamargaritalla. Mitäs muuta - sen näkee huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: