lauantai 16. toukokuuta 2015

Kahviloita ja kakkuja - äitienpäivänä ja muutenkin


Takana on muutaman päivän mittainen "loma" Keski-Suomen maisemissa. Kiitos paljon Mirjalle ja Jussille hyvistä tarjoiluista. Ruuassa ei taaskaan säästelty. Paluumatkalla pysähdyimme Orivedellä, koska siellä on Suomen paras leipomo -kisassa mukana ollut kahvila Cafe Herkkuhetki. Tuo kakkukuva on sieltä. Tohotettua marenkia ja siniset orvokit. Miten kaunis näky! Sain väistettyä sen ja päädyimme pinaatti-vuohenjuustopiirakoihin, vaikka juurikin oli aamiaiseksi syöty lohileivät sekä Mirjan valmistamat köyhät ritarit lakka- ja mansikkahillolla ja kermavaahdolla.Kahvila löytyy helposti (Anttilantie 6) kun ajaa keskustan läpi. Yksi pöytä oli vapaana. Kaikki muut oli katettu valmiiksi ilmeisesti isoa ryhmävierailua varten.
www.cafeherkkuhetki.fi

Toinen löytö reissun aikana oli Jyväskylän Keljon Prisman yhteydessä oleva Caffitella. Mieletön tarjonta suolaista ja makeaa, leipää ja kakkuja. Oli vaikea valita mitä ottaisi. Kysyinkin, että olivatko ajatelleet lähteä kilpailemaan taidoillaan, mutta totesivat naurahtaen, että tietävät kyllä olevansa hyviä muutenkin. Mukaan ostimme kreikkalaista tummaa leipää, ruisleipää sekä vadelma-kermapullia.Viineritaikinan sisällä oli oikeaa kermavaahtoa eikä mitään feikkiä sekä vadelmahilloa. Vähän niin kuin laskiaispulla, jossa ei ole hattua.
www.caffitella.fi

Koska nyt päästiin näihin kakkuasioihin, niin on pakko laittaa kuva myös äitienpäiväkakusta, jonka teki miniäni ja se oli se kuuluisa Seeprakakku. Tämä Kinuskikissan kakkuohje on tyhjentänyt apteekkien salmiakkivarastot, mutta kekseliäs miniäni korvasi apteekin jauheen turkinpippurilla. Ihanaa suolaista ja makeaa samassa suupalassa.Äitienpäivän menu aloitettiin miniän valmistamilla mansikkamargaritoilla, jotka olivat stydit, mutta erinomaiset ja ruokahalua herättävät.


Tässä neljä ja lisää on tulossa.

Alkuruuaksi oli lohicheviceä. Pääruuaksi grillattua lohta ja jättikatkarapuja sekä aurajuustojuureksia nyytissä.

Myös Mirjan ja Jussin luona syötiin lohta muodossa jos toisessa. Harvinaista herkkua olivat muikut, jotka Mirja jauhotti speltissä ja paistoi voissa.


Reissun aikana teimme retken Tuurin kyläkauppaan, josta ostin kakkurenkaan ja -vuokan, kuppikakkuvuokia ja Marimekon Lumimarja -vahakangasta. Kakkurengas on Heirolin neliön muotoinen ja säädettävä. Vuoka on Kinuskikissan ja Iloleipurin suorakaiteenmuotoinen irtopohjavuoka.
Jotain hyvää voisin tehdä, mutta vasta ensi viikolla. Pakastimessa on vielä karpaloita yksi pussillinen. Niistä saisi hyviä kuppikakkuja ja koristeeksi kinuskikermaa.

Helatorstain kulttuuripläjäys oli Suomalaisia sävelhelmiä -konsertti Keuruun uudessa kirkossa.
Sellisti Jussi Makkonen vei kaikkien naisten sydämet ja hänen tarinointinsa Sibeliuksesta ja Merikannosta oli hurmaavaa. Tenori Mika Pohjonen  puolestaan lauloi niin, että jos emme olisi istuneet, niin hän olisi laulanut kirkkosalista kaikki kumoon.
www.jussimakkonen.com, www.facebook.com/cellistjussimakkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: