sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen Prahassa - sateessa ja paisteessa. Kolmas päivä.


Onko tämä magnolia? En ole ihan varma. Is this magnolia? I'm not sure. Joka tapauksessa näitä puita oli kaupungissa paljon ja voi vain kuvitella miltä ne näyttävät täydessä kukassa. Anyway there was lots of these trees in town. One can only imagine how it looks when they are blooming.


Tämä taitaa olla kirsikkapuu. This might be cherry tree.


Kaarlen silta on yksi kaupungin pakollisista käyntikohteista. Kylmä tuuli ei haitannut kulkijoita. Välillä silta oli niin täynnä ihmisiä, että kulkeminen oli hankalaa. Reunoilla oli esiintyjiä ja kauppiaita. Ostin kahdet kissakorvakorut. Nyt puuttuu enää reiät korvista, että voin alkaa käyttää erilaisia korviksia (auts!)
Charles bridge is one of the most popular places in town. Turists didn't mind about the cold wind and every now and then the bridge was so full of people that it was hard to walk there. There was also funny entertainers and hawkers . I bought two pairs of cat-shaped earrings. Now I have to get holes to wear them (auts!)


Kylmyys ei haitannut jazzin soittajia. Never mind the cold weather when playing jazz.

                                         

Sillan päädyssä näyttää tältä ja holvikaaren takaa avautuu mikäpä muu kuin ostoskatu.
In the and of the bridge looks like that and after that comes shopping street of course.


Liian kylmä tuollaiseen. Too cold for boat trip.
Jatkoimme matkaa linnaan ja katedraaliin. We moved on to castle and cathedral.
Pyhän Vituksen katedraali on niin suuri, että sitä on mahdotonta kuvat läheltä.
Saint Vitus Cathedral is so enormous, that it is impossible to get picture of it this close.Tältä se näyttää kauempaa katsottuna. It looks like that.Sitten lounaalle Tanssivaan taloon. Then to Dancing house. Tuolla ylhäällä, melkein katolla me söimme. Up there, almost on the roof we had lunch.


Keittiön tervehdys. Ensin meitä vähän huvitti, kun luulimme, että tässä on nyt se alkuruuaksi tilaamamme peruna-purjokeitto.
Amouse bouche. It was funny, because we thought this is the potato-leak soup we ordered for first course.


Tässä on peruna-purjokeitto, jossa oli seassa raastettua kananmunaa. Oli se hyvää!
This is our first course potato-leaksoup with grated egg. So delicious!Pääruuaksi hirvenlihaa, joka oli hajoavan mureaa, perunamuusia, ihanaa kastiketta ja pikkelöityjä kasviksia.
For main course roast elk with lovely sauce, mashed potatoes and pickles vegetables.


Emme tilanneet jälkiruokaa, mutta saimme nämä. Mies ehti jo napata toisen tuulihatun.
We didn't order dessert, but get these. One is already gone.


Näkymä pöydästä kaupunkiin. En tiedä miksi tyynyjä pidetään ikkunalaudalla.
View from the restaurant. Wonder why pillows are on window.

Lähellä Tanssivaa taloa on pieni kirkko, johon poikkesimme sadekuuron vuoksi myös. Siellä oli hirvittävän kylmä ja olimme jo lähdössä pois, kun naispuolinen työntekijä halusikin esitellä meille kirkon ja vei meidät omaan työhuoneeseensa saakka. Siellä sentään oli lämmin. Vielä pastori (en tiedä oliko pappi, mutta isosta rististä kaulassa päättelin näin) havainnollisti alttarilta loistavan akustiikan pienellä ääninäytteellä ja valitteli lopuksi väsymystään 10 lapsenlapsen mummina.

Near the Dancing house is a small church. We went inside because of the rain again. It was very cold and we were just leaving when the priest (I'm not sure she was a priest) came and wanted to inroduce us the church. She also gave us a voice sample by singing from the altar. Great acoustic. At the end she wished us happy Ester and was sorry about being tired after taking care of 10 grandchildren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: